Klemens Kohlweis & Andreas Zißler

*

Stream zvočnega performansa z usmerjenimi zvočniki in apropriirano gospodinjsko elektroniko, v katerem odzveni globine nerazkritega prostora globoko pod mestom Dunaj ne zgodijo v mašinah, temveč v prostoru.

Klemens Kohlweis je umetnik in izdelovalec orodij. V instalacijah uporablja zvok na raznolike načine – od uporabe avtorske elektronike za igranje pihalnih instrumentov do pritrjevanja zvočnikov na robotske sesalnike. Andreas Zißler je študiral umetnost in arhitekturo na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju in je izučen finomehanik. V svoji umetniški praksi se ukvarja z digitalizacijo in avtomatizacijo okolja, z opazovanjem in razmišljanjem o lastnih delovnih praksah pa ustvarja produktivne povratne zanke. Njegova interdisciplinarna praksa prehaja med performansom, zvočno umetnostjo, medijsko umetnostjo in arhitekturo.

Kot člana kolektiva »anulla« sta razvila koncerte in performanse, ob tem pa iskala nenavadne načine uporabe vsakdanjih predmetov. V zadnjem času sta izdelala scenografijo in zvočno podobo za gledališko produkcijo ‘Union of Global Artificial Intelligence’ (2019/2020).