Gijs Gieskes | Perma-patch

*
*

Za imenom Perma-patch se skriva kopica naključnih navdihov za hekanje strojne opreme, ki jih Gijs Gieskes objavlja na svoji spletni strani. Na delavnici se bomo tako po principu spontanih idej lotili izdelovanja naredi-sam zvočil iz raznovrstne strojne opreme, ki sestavlja računalnike ali stare kasetofone. Rezultat dvodnevne delavnice bodo unikatni mehansko-elektronski inštrumenti, ki netipične strojne dodatke uporabljajo kot elemente za ustvarjanje zvoka.

Za tokratno delavnico je potrebno znanje spajkanja in vsaj osnov elektronike. S seboj lahko prinesete tudi kakšno napravo (računalnik, radio, VU meter, ...), ki bi jo želeli razstaviti in njene elemente uporabiti na drugačen način.

Rezultate preteklih Gieskesovih delavnic pa si lahko ogledate tule:

Produkcija: Delavnica je preddogodek Zborovanja DIY sintičev, ki bo potekal v sklopu Mini Maker Faire Ljubljana, v sodelovanju z Kreativnim centrom Poligon in Zavodom 404.

Sodelujoči:

Gijs Gieskes

Gijs Gieskes (NL) je tipični čudežni otrok, njegova fascinacija nad elektroniko pa sega v njegovo otroštvo. Kot gameboy glasbenik, circuit-bender in uporabnik starošolskih računalniških grafik vztrajno briše meje med glasbo, umetnostjo in znanostjo. Od leta 1998 izdeluje svoja lastna DIY zvočila, ki so pravi presežki v možnostih re-uporabe in hekanja strojne opreme. Leta 2015 je za delo Electromechanical Modular na festivalu Ars Electronica prejel častno priznanje nagrade Prix Art s področja zvočnih umetnosti.

S podporo: