KodoVŽivetja | 2. srečanje skupnosti za live coding

*

Redna mesečna srečanja skupnosti za Live coding

Letos pod imenom KodoVŽivetja začenjamo novo serijo srečanj v sklopu PIFlab. Posvetili se bomo kodiranju v živo (Live coding), pri katerem je na ogled drobovje softvera, ki v živo generira glasbo in/ali sliko, prav tako v živo pa ga nastopajoči spreminjajo, do- in raz-grajujejo.

Kodiranje v živo ponuja dostopno in vključujočo izkušnjo digitalnega nastopa, s katero podiramo meje med programiranjem in igranjem, kompozicijo in improvizacijo, rušimo pa tudi pregrade med občinstvom in izvajalci, saj z vpogledom v zaslon nastopajočega pokukamo tudi v principe, metode in algoritme, ki proizvajajo zvočno, vizualno ali sinestetično izkušnjo, ki smo ji priča.
Izmenjavali si bomo izkušnje, interese in vprašanja, spoznali orodja in programske jezike, namenjene kodiranju v živo, se v njih preizkusili in tako drug ob drugem osvojili osnove te zabavne, intrigantne in multidisciplinarne zvrsti improviziranih audio-vizualnih nastopov ter zgradili aktivno domačo celico široke skupnosti Live koderjev po svetu.

V pomoč pa nam bosta izkušena navigatorja po vodah tehnološke umetnosti, dva Lukata - Frelih & Prinčič.

Na 2. srečanju nam bo Luka Prinčič predstavil live coding v okolju Supercollider z uporabo knjižnice JITLib. Blaž Pavlica bo poročal o šoli kodiranja v živo, ki se je bo udeležil v Budimpešti.

Slišali in videli pa bomo tudi kratke nastope udeležencev, natrenirane za domačo nalogo.

https://supercollider.github.io/
https://doc.sccode.org/Overviews/JITLib.html
http://www.livecoding.school/

Priporočamo udeležbo z lastnim prenosnikom.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s Konzorcijem osmo/za. 

 
With:

Luka Frelih

Luka Frelih is an artist working with computers and networks, a computer programmer, a free software hacker and web designer. He's been a core member of LJUDMILA – Ljubljana Digital Media Lab since its founding in 1994. He maintains Ljudmila’s 3D printers and regularly participates in collaborations connecting technology and art.

Luka Prinčič

Luka Prinčič je glasbenik, performer in intermedijski umetnik. Ustvarja računalniško podprto elektronsko in eksperimentalno glasbo, potopitvene zvočne pokrajine, glasbo za oder in video. Izstopajoče je njegovo sodelovanje v plesnih projektih z avtorji, kot so Maja Delak, Matija Ferlin ali Maja Smrekar, z Majo Delak nastopa tudi v duu Wanda & Nova deViator. V zadnjem času je izdal odmevni plošči Requiem To The Future in Albatross EP in zaključil serijo avdiovizualnih performansov Razpoke vmesnika. Vodi Kamizdat, spletno založbo za raziskovalno elektronsko glasbo, v vsem tem, založniškem, raziskovalnem in ustvarjalnem delu ves čas razmišlja svojo vlogo v umetniškem družbenem sistemu.

Blaž Pavlica

Blaž Pavlica (SI/NL) is an audio-visual artist, audio engineer, DJ, and programmer from Ljubljana. Currently, he lives in Utrecht and works as a web developer. He has performed with his audio-visual improvisational collective PRSA Ensemble, at the start with audio and generative melodies, but slowly transitioned to analog video feedback techniques and lastly to generative geometry and real-time 3D rendering. He is interested in live coding in spatial sound formats and the new synthesis and effects that are possible in them.

Supported by: