Billy Roisz & dieb13 | TWIXT

*

TWIXT je novi projekt Billy Roisz in dieb13 alias Dieterja Kovačiča v katerem združujeta njuna filmska in glasbena dela. Skozi leta sta režirala in producirala več eksperimentalnih kratkih filmov, ki obravnavajo klasične filmske zvrsti, kot so vesterni, grozljivke ali »road -movie-ji«. Filmi raziskujejo notranje mehanizme uveljavljenih kinematografskih konvencij in jih spremenijo v takojšnjo čutno izkušnjo. TWIXT uporablja preurejene posnetke teh kratkih filmov kot partituro za zvočni posnetek v živo in zliva abstraktne in konkretne posnetke in zvoke v sinestetično doživetje.

Billy Roisz in dieb13 sta na dunajski elektronski, nojzerski, improvizirani in eksperimentalni filmski sceni aktivna od devetdesetih let prešnjega stoletja.

Njuna skupna filmska dela so bila prikazana na najprestižnejših filmskih festivalih: Berlinale, Karlovary, IFF Rotterdam, Hongkong, Edinburgh in SXSW Texas.

Avdiovizualne projekte sta v živo predstavila na festivalih sodobnih umetnosti: Bienale São Paulo, Nya Perspektiv (Västeras), 25FPS (Zagreb), BAWAG Foundation (Dunaj), FBI (Osaka), Suoni Per Il Popolo (Montreal), Sonic Acts (Amsterdam), Transmediale (Berlin), Festival arhivov Unconsciuos (London) in tudi na Sonici v Ljubljani.

Vstopnina: 5€

With:

Billy Roisz

Billy Roisz se v svojih projektih osredinja na povezave in vrzeli med vizualno in slušno zaznavo in pri tem posega po različnih elektronskih instrumentih, električni bas kitari, televizorjih s katodnimi žarki, video projektorji, sinhronatorji in občasno tudi računalnikom za ustvarjanje zvoka in slike.

dieb13

dieb13 je svetovno znan eksperimentalni gramofonar in ustanovitelj eksperimentalne glasbene platforme klingt.org, ki je ravno te dni praznuje 20. obletnico delovanja. dieb13 kot glasbilo uporablja gramafone in vinilke, ki jih sam proizvaja. Razvija pa tudi programsko opremo za svoja glasbena dela, ki jih ustvarja na številnih in različnih področjih. Njegova filmska dela vključujejo abstraktna digitalna in analogna dela.

Supported by: