V2V | Periklea x Error

*

Na drugem V2V srečanju prvič z ramo ob rami projicirata Petra Hrovatin (Periklea Visuals) in Eva Kokalj (VJ ERROR). Opus avtoric zajema režijo, video in poezijo, poleg tega pa se kot VJ-ki pojavljata na različnih dogodkih znotraj lokalne klubske scene.

⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶

𝑽𝑱 𝑷𝑬𝑹𝑰𝑲𝑳𝑬𝑨 - Petra Hrovatin je Vj-ka, grafična oblikovalka, vizualna umetnica, pesnica in glasbenica.
Kot Vj Periklea je z vizualijami gostovala po različnih klubih in festivalih v Ljubljani in drugod po Sloveniji (Klub Monokel, Klub Tiffany, Klub Gromka, Menza pri Koritu, Pritličje, Plac 33/45, Trnfest, Club GoodLife, Kurzschluss, Klub Satchmo / Mladinin oder, TrainStation idr.).
Sodelovalala je z videom pri različnih predstavah sodobnega plesa, režiserja Branka Potočana (Očetje in Sinovi, Sijaj, Performans treh umetniških zvrsti). So-režirala je dva dokumentarna filma (Homorisk in Prvovrstni.Drugi), ki sta se predvajala po različnih festivalih v Sloveniji in Evropi ter dokumentarni film I am that lesbian your mother warned you about.

⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶

𝑽𝑱 𝑬𝑹𝑹𝑶𝑹 - Eva Kokalj je leta 2014 diplomirala iz gledališke in radijske režije na AGRFT. Z videom se srečuje skozi mnoge bolj ali manj poetične oblike. Pod imenom VJ Error, največkrrat v klubu Monokel, se predstavlja kot VJka, ki v svoje vizualije vpeljuje podobe realnega sveta.

⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶

24. April 2019 | 20:00
@ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana (8. nadstropje)

With:

Petra Hrovatin

Eva Kokalj

Supported by: