Fotogalerija

Matjaž Rušt

OctoSens delavnica

*

V lanskem letu se je pod mentorstvom Vaclava Pelouška, ki je v sklopu umetniške rezidence v sodelovanju z ekipo domačih entuziastov, osnoval DIY skupnostni projekt. Primarni namen projekta je bilo oblikovati skupnost ustvarjalcev elektronskih zvočil, hkrati pa ustvariti produkt, ki bi ga lahko ponudili na trgu, v obliki kita ali kot delavnico, skupnosti pa bi bila s tem omogočena finančna podlaga za nadaljnje projekte.

Skupnost se je uspešno oblikovala in osnoval se je produkt OctoSens. To je 8 kanalni vmesnik, ki omogoča sprejem signalov različnih analognih in digitalnih senzorjev ter njihovo kalibracijo. Informacije, ki jih dobi preko senzorjev, lahko pretvori v zvok preko vgrajenega digitalnega sintetizatorja ali pa jih pretvori v CV oziroma Gate signale za uporabo z drugimi zvočili. Format OctoSens se lahko uporablja kot Eurorack modul ali kot samostojno enoto. Kaj je OctoSens?

Projekt je trenutno v fazi razvoja, delujoče prototipe pa je potrebno še izboljšati. Ustvarjalci so zato sklenili, da pred zaključno fazo lansiranja produkta na trg, izvedejo še eno testno delavnico. K udeležbi so povabili domače ustvarjalce iz področja modularne sinteze in DIY elektronike, ki bodo s svojim mnenjem pripomogli k izboljšanju produkta.

***

PRIJAVA

Vsa mesta na delavnici so polna, delavnico bomo na drugih lokacijah po Sloveniji ponovili tekom leta 2022. Če vas zanima sodelovanje pri testiranju produkta nam pišite na delavnice@projekt-atol.si.

Sodelujoči:

OctoSens skupnost

OctoSens je skupnostni projekt, ki se je oblikoval pod mentorsvom Vaclava Pelouška v sklopu umetniške rezidence in v sodelovanju z ekipo domačih entuziastov. Primarni namen rezidence je bilo oblikovati skupnost ustvarjalcev elektronskih zvočil, hkrati pa ustvariti produkt, ki bi ga lahko ponudili na trgu, v obliki kita ali kot delavnico, in s tem skupnosti omogočiti finančno podlago za nadaljnje projekte.

OktoSens so zasnovali: Jakob Grčman, Simon Macuh, Vaclav Peloušek, Lan Štokelj, Simon Turnšek, Rea Vogrinčič in Igor Vuk.

S podporo: