Fotogalerija

2.8B420K

*
*

Otvoritvena razprava: Sreda, 18. januarja, ob 19.00

Razstava je na ogled vsak delovni dan od 19. januarja do 7. februarja med 15:00 in 19:00

Čez 2,8 milijarde let bo povprečna globalna temperatura na Zemlji dosegla 147 stopinj Celzija. Tedaj bodo izumrli še poslednji ostanki življenja, preprosti podzemni mikrobi, ki so se zatekli na tečaje. Ta izjemno pomemben trenutek v zgodovini planeta bo minil neopaženo. Projekt 2.8B420K predlaga spomenik, znan kot “Objekt”, ki bo obeležil prehod planeta iz biološkega v postbiološki sistem in s tem konec življenja na Zemlji.

*

Razstavo bomo odprli s pogovorom, kjer se bodo Andyju Gracieju v razpravi pridružili raziskovalci s področja geologije, umetnostne zgodovine in antropologije Rok Brajkovič, Blaž Vičič, Matthew Wolf-Meyer in Beti Žerovc. Pogovor bo vodila Tjaša Pogačar

Ob otvoritvi bodo na voljo tudi brezplačni izvodi 19. številke revije Šum, ki je nastala v dialogu z idejo projekta. Tematsko številko z naslovom Models of Extinction sta uredila Maks Valenčič in Tisa Troha.

Sodelujoči:

Andy Gracie

Andy Gracie deluje na presečišču umetnosti in znanosti in v različnih disciplinah, vključno z instalacijo, robotiko, zvokom, video in biološkimi praksami. Za njegovo umetniško prakso je značilno poglobljeno ukvarjanje s postopki, znanstvenimi metodologijami in naravo eksperimenta. Tu se “eksperiment” nanaša tako na dejanje pridobivanja znanja in informacij prek testiranja različnih scenarijev kot tudi na dejanje preizkušanja neznanih ali nepreverjenih procesov. Zanima ga, kako si kot ljudje predstavljamo, simuliramo in naseljujemo scenarije, ki preizkušajo naše razumevanje in naše zamišljanje prihodnosti. Te ideje v zadnjem času razvija v delih, ki se ukvarjajo s psihologijo, kulturo in estetiko katastrofe ter nestalnostjo človeštva v kozmičnem merilu.

S podporo: