Fotogalerija

Ida Hiršenfelder | Tipalke za elektromagnetno polje

*
*

Zbiranje prijav v spletnem obrazcu, do 18. februarja 2022.

Število udeleženk_udeležencev: 10

Starost: od 16 let

Dodatne informacije: delavnica@ljudmila.org

Dvodnevna delavnica temelji na odprtokodnem prostem vezju Elektrosluch: detektor elektromagnetnih valov* za prevajanje elektromagnetnega (EMF) spektra v zvočni spekter.

Prvi dan bo obsegal sestavljanje elektronskih pripomočkov za terensko snemanje in pridobivanje znanja iz “naredi sama” elektronike in lotanja. Za boljše razumevanje učinka različnih frekvenc na biotsko okolje bo delavnico pospremilo predavanje o značilnostih elektromagnetnih in zvočnih frekvenčnih spektrov.

Drugi dan delavnice se bo začel s terenskim testiranjem novih naprav, učenje poslušanja različnih ritmov in gostot elektromagnetnega smoga. Sledi obdelava zajetih posnetkov v testni verziji programa Reaper za montažo digitalnega zvoka ter priprava vzorcev (samplov) za elektronsko glasbo. Delavnica se bo zaključila z montažo čisto prave kratke elektroakustične kompozicije.

Za delavnico ne potrebujete predhodnega znanja. Delavnica je brezplačna.

* Osnovni načrt je razvil Jonáš Gruska pod licenco CC NC-BY-SA za LOM Audio in objavil v Makezine.com.

Sodelujoči:

Ida Hiršenfelder

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine z uporabo analogne elektronike, naredi-sama modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije. Zanima jo bioakustika, eksperimantalna glasba in zvočno prostorjenje. Je članica skupine Jata C, ki raziskuje bioakustiko in zvočne ekologije. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Študirala je sonologijo na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Splet: https://beepblip.org/

Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/

S podporo: