Špela Petrič | Fitokracija: Pripovedi divjine

*
*

//Fitokracija: Pripovedi divjine//

Kako misliti, da je pšenica udomačila človeka? Navkljub provokativnim inverzijam perspektive odnosa človek-rastlina v knjigi “Botany of Desire” avtorja Michaela Pollana in vse večji beri akademskih študij s področja okoljske humanistike, ki rastlinsko politiko jemljejo povsem resno, so prepleti med ljudmi in rastlinami vsem na očeh in obenem popolnoma prezrti.

V tretji fazi opusa Soočanja z Rastlinskim Drugim, Špela Petrič proučuje orodja, ki uokvirjajo človeško-rastlinske odnose, in kot odgovor na njihove aksiome in vrednote predrzno razvije svoja.

S pripovedno ekspedicijo v Drevesni park Celje nas umetničin alter ego Živa Pikaja popelje na participatorno raziskavo podivjanega goščavja, da nam na najnežnejši način pove zgodbo o ideoloških orodjih, rastlinski volji in razpokah v realnosti, ki zabrišejo mejo med gospodarjem in delavcem.

...
Interaktivni performans je participatorne narave. Ekspedicija nas bo peljala v zaraščen teren, zato je priporočena primerna obleka in obutev.

Lokacija: Drevesni park Medlog, Celje
Datumi: sobota 20.10. in nedelja 21.10. med 14.00 in 17.00

Organiziran bo prevoz iz Ljubljane (ob 13ih), prav tako malica. Dodatne informacije po prijavi dobite po elektronski pošti.

***Število mest je omejeno!*** Prijave zbiramo do četrtka, 18.10. na naslov life.in.the.terratope@gmail.com. V primeru hudih nalivov bo dogodek prestavljen.

Vljudno vabljeni!

//avtorica: Špela Petrič// dramaturgija: Isabel Burr Raty // izdelava orodij: Scenart d.o.o. // oblikovanje: Miha Turšič // fotografija: Miha Godec // video: Laurynas Skeisgiela // soorganizacija: Osmo/za // projekt so podprli: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Vilniaus dailės akademija, Litva //

//zahvala: dr. Vytautas Michelkevičius, Saška Rakef, Tina Kozin, Bojana Saljić, Skaistė Marčienė, Linas Ramanauskas, Julija Navarskaitė, dr. Andrej Meglič, dr. Tine Grebenc, Nika Sajn, Maša LadyElectric, Sanja Rejc, Simon Gmajner, Meta Petrič, Luka Vidic, Andreja Džakušič, Irena Ašič, Društvo za skupnostno umetnost in prostor Krog, Društvo likovnih umetnikov Celje //

Sodelujoči:
S podporo: