Lio Novelli & Jurij Podgoršek | Predstavitev Librehosting

*

V okviru Ljudmilinega prostega termina vas vabimo na predstavitev Librehosting z Lio Novellijem in Jurijem Podgorškom.

Librehosters je mreža kolektivov, ki z uporabo proste programske opreme spodbuja decentralizacijo svetovnega spleta. Ekipa, ki pripravlja radijsko oddajo Tehno klistir na RŠ načrtuje vzpostavitev takšnega kolektiva v Ljubljani. Librehosting ponuja rešitve na nekatere probleme sodobne podatkovne ekonomije, natančneje na močno monopoliziran in centraliziran trg spletnih storitev, v katerem so uporabniki močno odvisni od ponudnika storitev. Prosto gostovanje je poskus, da se to neenakovredno razmerje izravna.

Na predstavitvi bo predstavljena idejo prostega gostovanju in povedanega več o prostih storitvah, ki so na voljo kot alternativa komercialnim. Predstavitev je namenjena potencialnim razvijalcem, sistemskim skrbnikom in drugim bodočim članom kolektiva, prav tako pa tudi bodočim uporabnikom.

O organizatorjih: Predstavitev pripravljata Lio Novelli in Jurij Podgoršek, ki v radijski oddaji Tehnoklistir že tri leta raziskujeta in predstavljata z informacijsko tehnologijo povezane teme z vidika proste programske opreme. Jurij je zaposlen kot vodja IT oddelka Radia Študent, Lio pa je zaposlen kot razvijalec spletnih storitev.
 

Sodelujoči:

Jurij Podgoršek

Lio Novelli