parkŽur | izkustvena delavnica na prostem za otroke 8+

*

O delavnici

Se želite zaplesti med korenine dreves? Jim prisluhniti? Aktivno opazovati in raziskovati naravno okolico na zabaven način? Delavnica parkŽur vas bo na ozaveščen način vodila v raziskovanje in spoznavanje okolice. Podali se bomo na pot vzpostavljanja tihe skupnosti, senzibilizacije za prostor in drug drugega.

Narava in človek sta že od nekdaj neločljivo povezana. Naravno okolje je že v preteklosti v številnih raziskovalcih in umetnikih budilo željo po raziskovanju, občudovanju in lepoti. veliko umetnikov še danes največ navdiha najde prav v naravi; skozi mnogotera izrazna sredstva ga nato prevedejo v umetniški jezik. Predvsem intermedijski umetniki nemalokrat uporabljajo tudi sodobno tehnologijo.

Na delavnici so predstavljena dela: Luka Prinčič: Rizosfera, Boštjan Perovšek: Zvočna prepletanja, JataC: Bibaret JC210120, Boštjan Perovšek: Stenice, mrož in vrata – Steklenik 2018.

Cilj delavnice je preko spoznavanja umetniške razikave in koščkov izbranih zvočnih umetnin na aktiven, zabaven in ozaveščen način raziskovati in spoznavati okolico. Vzpostavljati skupnosti, se senzibilizirati za prostor in drug drugega.

LOKACIJA: zbirno mesto: MGLC, Pod turnom 3, Ljubljana (Park Tivoli)
PRIJAVE: prijave do 15. aprila na: delavnica@ljudmila.org; ob prijavi navedite ime, priimek, starost in kontaktni telefon

Prijave

Delavnica je brezplačna in je namenjena otrokom od 8. leta dalje. Število udeležencev je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava do četrtka, 15. aprila na: delavnica@ljudmila.org (ob prijavi navedite: ime, priimek, starost in kontaktni telefon). Udeleženci se udeležijo delavnice z vremenu primerno obleko in obutvijo. V primeru dežja se delavnica prestavi.
 

O mentoricah

Tadeja Pungerčar, sociologinja, samozaposlena v kulturi, že vrsto let deluje na različnih področjih kulture oz. umetnosti, predvsem gledališča in ostalih performativnih umetnosti. Kot vodja marketinga in stikov z javnostmi jedelala v Slovenskem mladinskem gledališču, kjer sejenajbolj seznanila z gledališkim in producentskim delom. Poklicno pot v zadnjih letih usmerjana področje kulturno-umetnostne vzgoje, prenosa znanj na mlajše generacije ter na področje performativnih umetnosti. Od leta 2014 jevodja programa, koordinatorica in producentka festivala Bobri, Ljubljanskega festivala kulturno-umetnostne vzgoje, ki v svojem programu združuje aktivnosti za otroke in mlade na različnih področjih umetnosti.

Barbara Kapelj je samostojna ustvarjalka na področju kulture – kot scenografinja ustvarja scenografije za filme in gledališče, na neodvisni uprizoritveni sceni pa avtorske projekte, za katere piše tudi tekste. Najbolj odmevni so bili njeni projekti:  »Biographical Fempath 1«, s Schau Räume Villach, 2019, »Tabletol«, z Gledališčem Ane Monro, 2019, “Ljubljančanke«, idr.