PIFcamp Hackathon

*

Razvijamo in iščemo sveže projekte in koncepte, ki bi jih skupaj razvijali na letošnjem hekerskem taboru PIFcamp-

V skladu s tematskimi usmeritvami na PIFcampu vsako leto podpremo nekatere skupnostne projekte, letos pa v okviru enodnevnega hackatona vsem bodočim PIFudeležencem ponujamo še možnost, da svojo idejo ali pa projekt v nastajanju konceptualno in tehnično zastavijo ter ga na PIFcampu tudi realizirajo.

Prednostno nas zanimajo projekti s področij:
- e-tekstilij in nosljivih tehnologij,
- DIY elektronike,
- odprto-kodnih orodij za umetniško ustvarjanje (npr. mobilni laboratorij) in
- bio-hackinga;
znotraj področij pa ni omejitev (instalacija, DIY kit, orodja za umetniško raziskovanje, AV performans, …).

Na samem dogodku vam bodo v pomoč mentorji – Lenka Đorojević (konceptualna zasnova), Luka Frelih (programiranje), Kristijan Tkalec (živi sistemi in bio-hacking) in Staš Vrenko (DIY elektronika), na voljo pa orodje in laboratorijske kapacitete osmo/ze in Zavoda Kersnikova. Cilj hackathona ni realizacija končnih projektov, ampak v kreativnem okolju skupnosti ustvariti idejo/koncept projekta (prototip, konceptualni opis, skice, …)

PRIJAVA: Spletna prijavnica je dostopna tule: https://goo.gl/forms/vZPVTGi4avFMAh0M2 , prijave zbiramo do 22. maja! Hackathon je odprt tudi za tiste nadobudneže, ki jih takšno ustvarjanje zanima, nimate pa še izdelane lastne ideje. Ali pa imate idej preveč in se enostavno še ne morete odločiti zgolj za eno smer. Člane morebitnih vnaprej formiranih skupin prosimo, da se prijavijo posamično.

POGOJI SODELOVANJA: PIFcamp spodbuja aktivno udeležbo, prost pretok znanja, idej in izkušenj in medsebojno sodelovanje, zato bodo prednost imeli skupnostno naravnani in prosto-dostopni projekti. Udeležba na hackathonu je brezplačna, pogoj za podporo izbranemu projektu pa je udeležba nosilca (in plačana pristopnina po early bird ceni) na PIFcampu. Izbranemu projektu bo omogočena materialna podpora tekom tabora, samo-iniciativnemu in aktivnemu udeležencu pa tudi vsa tehnična in konceptualna pomoč.

Izbranim projektom ponujamo tudi možnost produkcije in sodelovanja z Zavodom Projekt Atol, Ljudmilo in/ali Zavodom Kersnikova v letu 2019. O upravičenosti podpore projektu in možni produkciji v letu 2019 bo odločala komisija, v kateri bo po en član iz vključenih organizacij.

V branje priporočamo:
http://pif.camp/sl/kaj-je-pifcamp/
http://pif.camp/sl/tema-pristop-rezultati/

Za vsa dodatna vprašanja pa je tu pifcamp@ljudmila.org.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, Zavod Projekt Atol in Zavod Kersnikova (BioTehna in Rampa Lab). PIFcamp podpirajo Ministrstvo za kulturo, Oddelek za kulturo MOL in Avstrijski kulturni forum.

 

Supported by: