Ustvarjalna gmajna 2017 | Ali govorite CC?

*

S ponosom vas vabimo na prvi LJUDMILIN dogodek v novih prostorih, v OSMO|ZA, osmo nadstropje kultne stolpnice Avtotehna na Bavarskem dvoru, Slovenska 54, Ljubljana.

Na srečanju Ustvarjalne gmajne, skupnosti za prosto kulturo v Sloveniji, bomo predstavili nabor licenc Creative Commons 4 in orodja za licenciranje, dostopna tudi v slovenščini.

Luka Prinčič bo na kratko predstavil nekaj uvidov kot glasbenik, ki že od srede 90ih objavlja glasbo na spletu, predvsem pa kot vodja slovenske spletne (CC) založbe Kamizdat v času, ko se zdi, da je glasbena industrija osvojila splet.

Davor Orlič bo poročal s kongresa Unesco o odprtih izobraževalnih vsebinah v Ljubljani, Luka Frelih pa z letnega srečanja mreže Creative Commons v Torontu.

Maja Bogataj Jančič bo opozorila na reformo avtorskega prava, ki trenutno poteka v Evropski Uniji. Ob njej si roke manejo kreativne industrije in kolektivne organizacije, prijatelji gmajne pa si pulimo lase. Spodbudili vas bomo, da skupaj in naglas izrazimo svoje pomisleke.

Po avdiovizualnem nastopu Razpoke vmesnika V se bo večer iztekel v sproščenem, odprtem druženju za vse udeležence.

With:

Luka Prinčič

Luka Prinčič je glasbenik, performer in intermedijski umetnik. Ustvarja računalniško podprto elektronsko in eksperimentalno glasbo, potopitvene zvočne pokrajine, glasbo za oder in video. Izstopajoče je njegovo sodelovanje v plesnih projektih z avtorji, kot so Maja Delak, Matija Ferlin ali Maja Smrekar, z Majo Delak nastopa tudi v duu Wanda & Nova deViator. V zadnjem času je izdal odmevni plošči Requiem To The Future in Albatross EP in zaključil serijo avdiovizualnih performansov Razpoke vmesnika. Vodi Kamizdat, spletno založbo za raziskovalno elektronsko glasbo, v vsem tem, založniškem, raziskovalnem in ustvarjalnem delu ves čas razmišlja svojo vlogo v umetniškem družbenem sistemu.