ROSIŠČE °3 W/ CICADA [AR/CO] & SOFTWORLD [DE]

*

︵‿︵‿v objemu zimske tišine, ko se narava zaveže v globoko spanje, po dvoranah vzcvetijo sintetični šepeti, ki se kot sanje tiho zlivajo čez meglene poljane‿︵‿︵

Sreda, 20. December 2023 @ osmo/za // 20:00-23:00

Music Policy: noise, experimental electronic, ambient pop, sound design, ambiental

>>> PROST VSTOP <<<
Na vhodu bomo hvaležni prostovoljnih prispevkov!

Kolektiv Nimaš Izbire in Projekt Atol v sodelovanju z revijo Šum predstavljajo tretje in trenutno tudi zadnje predvideno srečanje Rosišča, preden se projekt pospravi v naftalin. Rosišče je niz intimnih večerov poslušanja raziskujočih zvokov eksperimentalne elektronske glasbe v spremstvu atmosferičnih vizualnih posegov, ki so se tekom leta kondenzirali na treh seansah v osmo/zi.

˗ˏˋ Cicada [live performance, AR/CO]
Za sklepno srečanje smo pripravili najobilnejši program doslej: iz Berlina se nam pridružujeta latinsko-ameriška umetnika Precario (Josefina Maro) in Genosidra (Carlos Quebrada) z njunim kolaborativnim performansom Cicada.
https://www.instagram.com/genosidra/
https://www.instagram.com/josef1n4._/

˗ˏˋ softworld [dj set, DE]
Po performansu bo vajeti prevzel prav tako berlinski glasbeni producent in dj softworld, kateri, kot ime namiguje, rad ustvarja žametne skladbe v lahkotnem ambient-pop slogu, kateri v zadnjih letih brbota med nišnimi spletnimi glasbeniškimi krogi.
https://www.instagram.com/finglaeser/
https://www.instagram.com/charmlink.quest/

˗ˏˋ Pred glasbenim dogajanjem bo potekal pogovor z umetnikom Vidom Koprivškom, ki ga bo vodil multimedijski umetnik in grafični oblikovalec Dorijan Šiško.
https://www.instagram.com/koprivsekvid/
https://www.instagram.com/dorijansisko/

Sodelujoči:

Nimaš Izbire

Kolektiv Nimaš Izbire je najprej deloval kot DIY znamka uličnih oblačil, vendar pa je kmalu prerasel svoje meje in se razvil v polnopravno skupnost oblikovalcev, organizatorjev, didžejev, vj-jev in drugih umetnikov. Z glasbo in oblikovanjem si kolektiv prizadeva preoblikovati (pop)kulturno krajino v Sloveniji, ki jo še vedno določajo estetski koncepti in miselnost uveljavljenega mainstreama, ter tako omogočiti okolje, ki bi bilo bolj prijazno in v skladu z izkušnjami, idejami in pogledi mlade ustvarjalne scene, ki deluje in živi v še vedno marginaliziranem lokalnem okolju.

S podporo: