A/V2V | #1

*

 krajšem predahu se serija dogodkov 𝐏𝐈𝐅𝐥𝐚𝐛: 𝐕𝟐𝐕 vrača na osmo/zin server!

V premiernem spletnem prenosu v živo “𝐀/𝐕𝟐𝐕” se bodo ob zvokih hromeče elektronike prepletale eklektične vizualizacije dveh VJ-jev hkrati. Ta se se bosta s svojo vizualno impresijo glasbe srečevala v dveh različnih planih virtualno predrugačenega prostora.

V goste iz zasavske kotlovnice noise zvočnega podtalja prihaja 𝐃𝐎𝐃𝐄𝐂𝐀𝐇𝐄𝐃𝐑𝐀𝐆𝐑𝐀𝐏𝐇 (Neven M. Agalma), katerega live act bosta z vizualizacijami pospremili 𝐕𝐉 𝐄𝐫𝐫𝐨𝐫 in 𝐜𝐮𝐭𝐞 𝐚𝐠𝐫𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧. V drugem delu pa bo glasbene vajeti prevzel 𝐃𝐉 𝐏𝐢𝐳𝐝𝐨𝐠𝐥𝐚𝐯𝐞𝐜 (Blaž Božič) z živahno vizualno navezo 𝐤𝐧𝐧𝐳 in 𝐊𝐚𝐬𝐤𝐨 𝐊𝐚𝐫𝐚𝐦𝐛𝐨𝐥 !

💥 𝐋𝐈𝐍𝐄𝐔𝐏 💥

⛓ 20:00 - 20:30⛓
𝐃𝐎𝐃𝐄𝐂𝐀𝐇𝐄𝐃𝐑𝐀𝐆𝐑𝐀𝐏𝐇 (live act)
𝐕𝐉 𝐄𝐑𝐑𝐎𝐑
𝐂𝐔𝐓𝐄 𝐀𝐆𝐑𝐄𝐒𝐒𝐈𝐎𝐍

⛓20:30-21:00⛓
𝐃𝐉 𝐏𝐈𝐙𝐃𝐎𝐆𝐋𝐀𝐕𝐄𝐂
𝐊𝐍𝐍𝐙
𝐊𝐀𝐒𝐊𝐎 𝐊𝐀𝐑𝐀𝐌𝐁𝐎𝐋

🔮 INFO 🔮

🐉 𝐃𝐎𝐃𝐄𝐂𝐀𝐇𝐄𝐃𝐑𝐀𝐆𝐑𝐀𝐏𝐇 🐉[*D2HGPH* abstraktna elektronika, Hrastnik]
Projekt Nevena M. Agalme (filozof, zvočni umetnik, organizator, producent), ki je najbolj viden prek skupnih projektov (Ontervjabbit, Cadlag), ter kot organizator Zasavje Noisefest International festivala. Kot D2HGPH prvikrat izpostavljen prek izdaje prvenca Soterag (2007, Pharmafabrik Recordings), ter kasneje bolj prepoznavnega albuma Motus (2011, PF Rec.). Težko opredeljiva elektronska glasba, ki pri poslušanju invocira asociacije povezane s filmi, kot sta Blade Runner in The Cube.

http://dodecahedragraph.bandcamp.com/

🐬 𝐃𝐉 𝐏𝐈𝐙𝐃𝐎𝐆𝐋𝐀𝐕𝐄𝐂🐬 (Blaž Božič) je glasbenik, pesnik, klasični filolog in prevajalec. Deluje kot kitarist zasedbe nevemnevem in z eksperimentalnim breakcore-glitchcore solo projektom SsmKOSK. Odigral je številne koncerte doma in na tujem (Avstrija, Bolgarija, Danska, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Romunija, Srbija), poleg tega pa je dejaven tudi na literarnem, prevajalskem in raziskovalnem področju.

🐯 𝐂𝐔𝐓𝐄 𝐀𝐆𝐑𝐄𝐒𝐒𝐈𝐎𝐍 🐯 (Taja Štembergar) je umetnica mlajše generacije, ki obiskuje Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Ukvarja se z digitalno umetnostjo in VJ-anjem. Nastopala je na festivalu MENT, sodelovala je pri projektu “Platonova telesa”, ki je nastal v okviru Laboratorija Svetlobne Gverile 2020 in je aktivna udeleženka srečanj “V2V”.

🦖 𝐕𝐉 𝐄𝐑𝐑𝐎𝐑 🦖 (Eva Kokalj) se z videom srečuje skozi mnoge bolj ali manj poetične oblike. Kot VJ-ka, ki v svoje vizualije vpeljuje podobe realnega sveta, se največkrat predstavlja v klubu Monokel. Leta 2014 je diplomirala na ljubljanski AGRFT iz gledališke in radijske režije s predstavo Skomine (S. Kane), kjer so glavno vlogo odigrali katodni televizorji z video projekcijami, igralcev na odru sploh ni bilo. Od leta 2019 drži naslov državne prvakinje v slam poeziji, decembra 2020 pa je osvojila tudi tretje mesto na evropskem prvenstvu. Poleg poezije piše tudi besedila in je vokalistka benda Volk za njenimi očmi.

🐛 𝐊𝐍𝐍𝐙 🐛 (Neža Knez) je diplomirala iz smeri Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovno tehnični fakulteti v Ljubljani, trenutno pa je absolventka smeri Video in novi mediji na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Ukvarja se z digitalno umetnostjo, pri ustvarjanju jo zanima raziskovanje tem narave, tehnologije in posameznika ter njihovo prepletanje. Svoja dela predstavlja v obliki video inštalacij ali VJ nastopov, ki ji omogočajo predstavitev v novih prostorskih razsežnostih. Že več let na različnih dogodkih sodeluje pri srečanjih V2V skupnosti.

👾 𝐊𝐀𝐒𝐊𝐎 𝐊𝐀𝐑𝐀𝐌𝐁𝐎𝐋 👾 (Dorijan Šiško) je grafični oblikovalec, ki raziskuje tudi druga področja sodobne vizualne umetnosti, kot so ilustracija, animacija, inštalacijska in multimedijska umetnost ter VJ-anje. Leta 2019 je s pohvalo magistriral iz vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Zanimajo ga spekulativni, kritični, eksperimentalni in transmedijski vidiki oblikovanja. Skozi ustvarjanje vizualno-teoretskih svetov v svojih delih raziskuje teme, kot so digitalna kultura, internet, futurizem, virtualnost, video igre, znanstvena fantastika in popularna kultura.

🎮 𝐓𝐄𝐇𝐍𝐈Č𝐍𝐀 𝐈𝐙𝐕𝐄𝐃𝐁𝐀 🎮

Tehnika prenosa - Črt Trkman
Kamera - Adam Mulalić
Moderacija in modifikacija kamere - BEAM TEAM

📡 𝐏𝐑𝐎𝐃𝐔𝐊𝐂𝐈𝐉𝐀📡

Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s Konzorcijem osmo/za. Dogodke podpira Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.