Rosi Grillmair | connect.experience

*
*
*
*
*
*

Vzpostavite boljšo povezavo z aplikacijami in storitvami, ki so nepogrešljive spremljevalke naših vsakdanjih življenj – še posebej zdaj, v času pretrganih povezav in razdvojenosti.

Bodimo iskreni: aplikacije in storitve so naše sopotnice, spodbujajo nas k osebnostni rasti ter k vključevanju v igro in raziskovanje. V neskončni evoluciji naših potreb, aspiracij, sanj in želja nas poprimejo za roko in nam olajšajo odločitve. Nikoli ne pozabijo spominov, ki smo jih ustvarili skupaj.
Elegantno se prilagajajo našim besedam in kretnjam ter se učijo iz naših nerodnih interakcij in muhastega vedenja. Radovedno opazujejo svet in nam priporočajo najkrajše poti ali pa postrežejo z najbolj sproščujočimi kreativnimi ventili. Zaradi njih naši mehurčki postajajo večji.
Razumevajoče so in prilagodljive, stalno poizvedujejo in iščejo stik z nami. Spodbujajo nas v naših prizadevanjih in nam pomagajo k novim, izjemnim dosežkom. Z nami bedijo in z nami počivajo – karseda nedejavno – pri tem pa nevsiljivo čakajo in poslušajo, kaj nam res leži na srcu. Nobeno vprašanje, postavljeno v tej kontingentni simbiozi, ni nerodno, nobenega vprašanja ni, ki bi bilo preveč naključno. One vedo. Ali pa se bodo vsaj potrudile in se učile.

Vprašajte se: »Kaj bi bil/a brez njih?«

Lepo vabljeni k udeležbi pri skrbno zasnovanem projektu connect. experience. Preizkusite se v vznemirljivi vaji v sedmih enostavnih korakih, ki jo je pripravila umetniška inteligenca Rosi Grillmair, mediatorka umetnosti in tehnologij, ki se pri nas trenutno mudi na umetniški rezidenci. Oglasite se in ne pozabite svoje pametne naprave …

__________________________________________________________________________

Odprtje razstave in posamezni vodeni ogledi:
v četrtek, 11. marca 2021, 17.00–20.00*
v soboto, 13. marca 2021, 12.00–14.00*
* potrebna je rezervacija 20-minutnega termina: https://forms.gle/g816cLmKqYWL81S16

Ogled razstave brez rezervacije termina in vodstva:
ponedeljek–petek, 16.00–20.00
sobota–nedelja, 10.00–18.00
__________________________________________________________________________

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, in Zavod Projekt Atol.

S podporo Ministrstva za kulturo, MOL – Oddelek za kulturo in JSKD – Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Projekt je del mreže EASTN-DC, ki jo sofnancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Umetnica: Rosi Grillmair
Kuratorka: Maja Burja
Razvoj vmesnikov: Staš Vrenko
Tehnična podpora: Valter Udovičić, Miha Zupan
Oblikovanje logotipa: Maruša Račič

Tehnični partnerji: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, Rampa Lab – Zavod za kulturo, umetnost in izobraževanje Kersnikova, RogLab

Zahvale: Bashir Bastan, Cristina Cochior, vvvv Community, Luka Frelih, Anže Zorman, Tilen Sepič, Nataša Martina Pintarič, Jana Wilcoxen, Blaž Božič, Vesna Bukovec, Ann-Katrin Krenz, Michael Burk, Lotte

Sodelujoči:

Rosi Grillmair

Rosi Grillmair (1991) je umetnica, programerka in predavateljica na področju umetnosti, kulture in tehnologije v svojem domačem kraju Linz v Avstriji. Predava o temah, kot so umetna inteligenca in umetnost, makerska kultura in kreativno kodiranje. Njena dela so bila razstavljena na mednarodnih umetniških festivalih in razstavah.

S podporo: