V2V | Kristjan Dekleva & Vid Merlak

*

V sodobnem svetu, kjer korporacije budno spremljajo vsak naš virtualni korak, postane odlocitev med zasebnostjo in udobjem arbitrarna.
Kristjan Dekleva in Vid Merlak vas vabita na ogled njunega dela, kjer boste s svojo udeležbo tudi aktivno participirali. Z zanimivim vizualnim materialom, nam vsem dobro poznano glasbo in pa lahkotnim nadzorom, bosta ustvarila posebno atmosfero, ki jo boste nadzirali vi, obiskovalci.
Ali ste pripravljeni žrtvovati košček svoje zasebnosti za bolj prijeten obisk razstave?

 

Sodelujoči:

Kristjan Dekleva

Kristjan Dekleva je študent podiplomskega študija vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Je oblikovalec grafik, črk, interakcij in spletnih instalacij. V svojih delih raziskuje oblike nadzora, in ali slika res pove več kot tisoč besed. Zanima ga tudi zgovornost same oblike podatkov, ki jih vizualiziramo. Njegova dela najpogosteje nastajajo v digitalnem svetu, v realnem pa svoje mesto najdejo na mobilnih napravah in s pomočjo digitalne senzorike.

Vid Merlak

Vid Merlak je študent dodiplomskega študija Slikarstva, smer Video in novi mediji na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Svoja dela je imel možnost pokazati na semestrskih razstavah na ALUO, na razstavi študentov Videa in novih medijev na ljubljanski Univerzi, na razstavi ob 70. obletnici ALUO LXX, na samostojni razstavi v lokalu BiKoFe, pred kratkim pa v Aksiomi s svojim diplomskim kratkim filmom Videno.
Poleg razstav je sodeloval na različnih umetniških projektih, na primer v performansu Marine Rosenfeld: Teenage Lontano v Kinu Šiška, pri snemanju in montaži video dela o begunski problematiki z Luko Prinčičem in kolektivom Tatovi podob, ter deloval kot VJ in DJ v sklopu avdio-vizualnega kolektiva SNIF.