Derek Holzer | Vektorska sinteza

*

Večer elektronskega hrupa in laserjev, ki ga Radiu Študent poklanjata Zavod Projekt Atol in razvojni prostor osmo/za!

Časovnica:

21.00
Zvočni nastop udeležencev delavnice Neandertalski orkester
https://www.facebook.com/events/2329490884039876/

21.30
Derek Holzer – Vektorska sinteza
avdiovizualni performens
Vektorska sinteza je avdiovizualni projekt, ki z uporabo analogne zvočne sinteze in vizualne vektorske grafike raziskuje neposreden odnos med zvokom in podobo. Projekt reference črpa iz medijske arheologije in zastarelih tehnologij, kot je katodni monitor, ter jih združuje s sodobnimi laserskimi tehnologijami. Zvočni valovi nadzorujejo vertikalno in horizontalno gibanje enega samega žarka svetlobe, ki izrisuje oblike, točke ter krivulje z neposredno povezavo med zvokom in sliko – kar vidimo in slišimo je produkt istega elektronskega signala.

Vstopnine ni!

PRODUKCIJA: Zavod Projekt Atol, s podporo Ministrstva za kulturo, Ministrstva za javno upravo in Oddelkom za kulturo Mestne občine Ljubljana. AV nastopi v soorganizaciji Zavoda Radio Študent.

Sodelujoči:

Derek Holzer

Derek Holzer je ameriški avdiovizualni umetnik in izdelovalec zvočil, ki deluje na relaciji Helsinki – Berlin. Njegovo aktualna zanimanja so DIY analogna elektronika, izdelovanje AV orodij, odnos med zvokom in prostorom, medijska arheologija in participatorne umetniške prakse. Od leta 2002 nastopa, vodi delavnice in ustvarja kompozicije za nenavadne in edinstvene instrumente ter instalacije po Evropi, Severni in Južni Ameriki ter Novi Zelandiji.

S podporo: