V2V | Nibera x Dimension

*

Tretji projekt v sklopu dogodkov V2V bosta 22. maja predstavila Nibera in VJ Dimension. Novomedijski projekt najde svoje mesto nekje med audio-vizualno instalacijo ter klasičnim "live" vj-anjem. V Osmozi bosta pripravila geometrijski objekt, ki mu bodo, natančno po obliki, sledili projekcijski snopi svetlobe. Nibera in Dimension sicer sodelujeta na dogodkih KFT0 v Channel Zero, kjer sta zadolžena za sceno, vizualije in mapping, v Osmo/zi pa se bosta kot duo prvič predstavila izven klubske scene.

⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶

𝙉𝙄𝘽𝙀𝙍𝘼 - Bernarda Conič je oblikovalka vizualnih komunikacij, fotografinja in videastka. Trenutno zaključuje študij grafičnega oblikovanja na ALUO. Zanima jo odnos med vizualnim in zvočnim ter možni načini prevajanja zvoka v sliko. Samo zanimanje na področju glasbenega in likovnega jo je tudi pripeljalo do Vj-anja. Z projekcijami in dekorjem je sodelovala z različnimi inštitucijami kot so Channel Zero, Stara tovarna ROG, Klub K4 in Kino Šiška. Na festivalu Svetlobna Gverila je lansko leto sodelovala z mappingom na Fabianijevem mostu in Cukrarni.

⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶⊶

𝙑𝙅 𝘿𝙄𝙈𝙀𝙉𝙎𝙄𝙊𝙉 - Peter Okorn je stari znanec slovenske VJ scene, ki se ukvarja z video mappingom in projiciranjem na različne naravne in oderske površine. Sodeloval je na raznovrstnih glasbenih klubskih dogodkih (Metelkova Mesto, škofjeloški MKC Pri Rdeči Ostrigi, Trainstation squat, Bazen Kranj, Udarnik, Pekarna, Medika) in je koordinator VJ-ev vsakoletne Drum’n’bass konference (DNBK). Kot rezidenčni VJ že vrsto let deluje v škofjeloškem kolektivu Vibe Department, ki je v pretekli sezoni praznoval svojo 10. obletnico delovanja. 

Sodelujoči:

Bernarda Conič

Peter Okorn

S podporo: