Re_humanizacija VII.

*

Re_humanizacija VII.
_Nine to five

Cikel dogodkov Re_humanizacija mladim ustvarjalcem odpira možnosti za snovanje in javno izvedbo intermedijskih avtorskih del. Soustvarjajo in izvajajo jih izbrani člani stalnega kolektiva, sestavljenega iz predstavnikov mlajše generacije ustvarjalcev ter uveljavljenih umetnikov. Osrednji cilji Re_humanizacije so vzpodbujanje razvoja novih umetniških kolektivov, vzpostavljanje in izmenjava naprednih ustvarjalnih procesov ter izvedba avtorskih del, ki so plod vizij najmlajših generacij slovenskih ustvarjalcev.

/////////

8 urni delavnik.
Pol ure pavze za malico.

Zaposleni:
- Gašper Livk
- Miha Gantar
- Luka Matič
- Liza Šimenc
- Brina Kren
- Filip Mozetič

/////////

Zaposleni v večinski paradigmi dela preživijo mnogotero ur v neoptimalnem kognitivnem angažmaju. Metodologija in okolje implicira in dnevno utrjuje ta modus operandi. Kaj se zgodi, če historično paradigmo delavnika izpostavimo optimiziranim kognitivnim procesom? Na Re_humanizaciji VII. si bomo skurirali situacijo izjemne potencialnosti. Apeliramo na močno in globoko transformacijo.

/////////

Intermedijski cikel Re_humanizacija nastaja v produkciji Zavoda Ape.Parlour in koprodukciji z Osmo/za.

 

Sodelujoči:

Gašper Livk

Miha Gantar

Luka Matič

Liza Šimenc

Brina Kren

Brina Kren (Novo mesto, 2003) je inštrumentalistka, dejavna tudi na področju kompozicije. Delovala je v različnih zasedbah, med drugim .abeceda [ansambel za novo glasbo], Mango kvartet in Crucial Encounters. Slednjo je tudi vodila in z njo v okviru programa Mladi Raziskovalci IV. posnela dva albuma avtorskih del (2020, 2022). Trenutno se na Filozofski fakulteti v Ljubljani izobražuje v smereh filozofije in muzikologije. Na Inštitutu .abeceda je zaposlena kot producentka in urednica programa ARHIV. Aktivna je tudi na področju poezije, ki je do zdaj izšla v dveh zbirkah (2018, 2020).
 

Filip Mozetič