Umdhlebi & Red Moon | predstavitev novih izdaj v Osmo/zi

*

Sreda, 16. maj 2018, ob 20h
Osmo/za, Slovenska 54, 8. nadstropje

UMDHLEBI
RED MOON(Jaka Berger - BRGS + UMDHLEBI)
----------------------------
Dogodek bo posvečen predstavitvi novih izdaj obalnega noise/drone projekta UMDHLEBI, Solze zadnjega ledenika (izdano pri Zvočni prepihi, 2018) ter Molče smo gledali njegov propad (izdano pri Look Back and Laugh, 2018). Hkrati bo na dogodku potekala live obnovitev skupnega projekta Red Moon, ki sta ga v lanskem letu skupaj zakuhala BRGS in Umdhlebi.
----------------------------
Pri UMDHLEBI gre za zvočno kreaturo, ki se giblje, lomasti in galami po drone/noise vodah. S pomočjo različnih elektronskih aparatur, efektov, sintesajzerja, analognega chorusa in električne kitare je Umdhlebi množici postreže z zvočnim pretresom. Ta zapolnil prostor do te mere, da je ob trenutkih tišine moč čutiti vibriranje telesa kot nekakšnega podaljška pravkar slišanega. Od drone plastenj do renčanja nizko uglašene kitare, ki mestoma spominjala npr. na megalitne Sunn o))) dodaja občasne vokalne izbruhe.
https://umdhlebi.bandcamp.com/

 

Sodelujoči:

Jaka Berger Brgs

Jaka Berger je eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev na slovenski sceni v zadnjih desetih letih. 2006 je posnel prvenec za italijansko založbo Splasch Records. Od 2014 do danes pripravlja glasbo za prepariran komplet bobnov, s katerim redno izdaja solistična dela, ki so redno objavljana v mednarodnih publikacijah za improvizirano glasbo. Razvija eksperimentalni projekt Partija z Matejem Stupico ter koncertira s skupinami Darla Smoking in Ludovik material. V letu 2015 je izdal ploščo kompozicije Treatise skladatelja Corneliusa Cardewa. V letu 2016 je izvedel avtorsko kompozicijo za desetčlanski orkester Tentet slišnega življenskega toka. 2017 je zaključil japonsko turnejo z VOB triom, s katerim je izdal drugo ploščo pri japonski založbi OOOSound, izdal ploščo s pianistko Marino Džukljev ter nastopal s Szilard Mezeiem in Samom Šalamonom.
www.brgstime.bandcamp.com
www.zvocniprepihi.bandcamp.com