PIFLab | Tipkovnica dactyl

*
*
*
*

Te zanima sodelovati pri projektu izdelave DIY mehanične tipkovnice, konkretno model dactyl, ki je zaščiten pod licenco afero gpl 3.0? Gre za ergonomično, konkavno, razcepljeno, mehanično tipkovnico. Skupinska delavnica samogradnje bo potekala v prostorih osmo/za. Projekt obsega izdelavo okvirja, ki ga bomo naprintali na 3d printer, nato bomo tipke vstavili in povezali na mikrokontroler ter slednjega na koncu še naprogramirali. Potrebnega bo še nekaj prototipiranja, če bi želeli narediti QWERTZ tipkovnico.

Na prvem sestanku, ki bo potekal 19. januarja, bomo naredili pregled potrebščin in naročili material. Okvirni stroški lahko nanesejo kar precej (material za 3d printanje, upogljivi PCBji, mikrokontroler cca 30€, tipke do 1€/tipka * 90), tu pa sta še vloženi čas ter trud. Stroške bo malce omililo podjetje tipro, ki izdeluje industrijske tipkovnice. Pripravljeni so nam pomagati z nasveti in donirati nekaj tipk. Prijave na mail: liopolddoron@gmail.com.

Projekt sta iniciirala Lio Novelli in Luka Frelih.

PifLab je serija Ljudmilin dogodkov oziroma srečanj, namenjenih deljenju znanja, izkušenj in idej znotraj DIY, odprtokodne, ustvarjalne in novomedijske scene. PifLab (aka open fridays) je dan odprtih vrat za vse ljubiteljske ustvarjalce in snovalce, ki imajo idejo in željo, nimajo pa zadostne tehnične podpore. Ne pričakujte resne delavnice z mentorjem – PifLab je dogodek odprte sorte, za katerega je potrebna samoiniciativa in delo znotraj skupine. Ljudmila bo zgolj še širše odprla vrata do svojih tehnoloških zakladov vsak petek v poznih popoldanskih urah. Vabljeni vsi!

https://wiki.ljudmila.org/Tipkovnica_dactyl
https://wiki.ljudmila.org/PifLab_(sl)