Klemens Kohlweis & Staš Vrenko | Dirty Module

*

V okolju intenzivne DITOksikacije na lanskoletnem PIFcampu sta Klemens Kohlweis in Staš Vrenko na osnovi Radical Chipa Johna Richardsa (aka Dirty Electronics), zasnovala Dirty Module - algoritmični wavetable oscillator v 4HP Eurorack formatu!

Radical Chip je programirani PIC mikroprocesor, ki preko 9-ih manipulabilnih one-linerskih algoritmov prebira 5 shranjenih wavetableov, kar omogoča plejado odprtih zvočnih možnosti, uporabnih za tonalne, perkusivne, teksturalne in dronerske namene. Dirty modul Radical chip v svoje vezje integrira dobesedno in ga odzvanja v strukturi in zvočnih možnostih. Modul je možno upravljati z dvema potenciometroma za manipuliranje algoritma in gumbom za spreminjanje kombinacije algoritma in waveforma, preko treh CV vhodov in dveh potenciometrov za nižanje vhodnih CV signalov.

Vsak kit bo pospremil tudi unikatno oblikovan 3D-tiskan sprednji panel.

Sodelujoči:

Staš Vrenko

Staš Vrenko je umetnik, glasbenik in oblikovalec elektronskih instrumentov. Magistriral je na oddelku za kiparstvo na ALUO v Ljubljani in za magistrsko delo prejel študentsko Prešernovo nagrado. Njegova umetniška praksa združuje različna polja umetnosti, s poudarkom na raziskovanju zvoka, elektronskih medijev in tehnologij, kineticizma, naprednih izdelovalnih tehnologij in performativnosti. V zadnjih letih se je predstavil z več samostojnimi projekti: Izdelave (P74, 2020), Plošča (Kino Šiška, 2019), Zanke v prenosu (osmo/za, 2018), Tehnike posvojitve (P74, 2017) in Veznik (MoTA, 2016). Razstavljal je tudi v okviru festivalov Agora Creative (Grenoble, 2019), Pixxelmusic (2019), MFRU_25 (2019), Kiblix (2017), Svetlobna Gverila (2015 in 2016), in skupinskih razstav: Galerija Vžigalica (2012), Galerija Škuc (2013), v sklopu projekta Liminale na U3| 7. Trienale sodobnih umetnosti v Sloveniji (2013), in drugje.