3. srečanje KodoVŽivetja | Hydra

*

Ljudmila nadaljuje s srečanjem skupnosti KodoVŽivetja! Na naslednjem dogodku iz serije srečanj, posvečenim praksam livecodinga, bomo v torek, 26. maja ob 18.00 gostili Blaža Pavlico, ki bo predstavil skupek odprtokodnih orodij za livecoding vizualije, namenjenih medmrežnemu pošiljanju ter usmerjanju videa, imenovanih Hydra.

Hydra omogoča živo soustvarjanje vizualij s pisanjem preprostih tekstovnih ukazov. Takoimenova “mrežni modularni video sintetizator” je razvila programerka Olivia Jack (US/CO), ki je navdih zanj  našla v analognih videomodularnih sintetizatorjih, zato je sestavljen iz posameznih bazičnih modulov, ki generirajo in obdelujejo video tok. Za razliko od drugih pristopov za ustvarjanje vizualij lahko, namesto strogega definiranja elementov, video gledamo kot tok podatkov, ki ga s povezovanjem in nizanjem osnovnih funkcij  oblikujemo v kompleksne rezultate. Hydra omogoča uporabo na namizju ali pa kar iz brskalnika. Predstavitvi orodja Hydra bo sledil krajši livecoding nastop.

Na spletni predstavitvi bomo spoznali:
- osnove ukaze
- pošiljanje videa med več okni
- analizo zvoka
- moduliranje parametrov ukazov preko analize zvoka
- ustvarjanje različnih interaktivnih vizualizacij

Predstavitvi bo sledil krajši livecoding nastop.

Udeležba na srečanju je brezplačna. Udeleženci potrebujejo: računalnik (s poljubnim operacijskim sistemom in z naloženim brskalnikom Chrome), solidno internetno povezavo, spletno kamero (po želji).

Sodelujoči:

Blaž Pavlica

Blaž Pavlica je programer, audio-vizualni umetnik, zvočni inženir in DJ, ki trenutno živi in dela v Utrechtu. Zanimajo ga generativne tehnike ustvarjanja vizualij in glasbe, live-coding in prostorski zvok. Vodi radijsko oddajo o elektronski in klubski glasbi, ustvarja eksperimentalno in klubsko glasbo, glasbo za plesne predstave in filme ter žive vizualije za različne koncerte, performanse in spletne dogodke. Vodil in zasnoval je dve kreativno tehnični delavnici. V zadnjem letu je live-codal na številnih mednarodnih dogodkih.