Fotogalerija

Maja Burja

4. Sintetistično srečanje

Za vse, ki želite tudi v počitniških mesecih aktiven in ustvarjalen angažma za vaše modularne ali stand-alone nadobudneže, bo v osmo/zi v četrtek, 27. junija, ob 20. uri organizirano poletno Sintetistično srečanje - zadnje pred poletnim premorom!

V vzpodbudnem okolju skupinskega raziskovanja se bodo manjše in večje enote elektronske opreme lahko prosto povezovale in ustvarjale. Ob tem bo poskrbljeno tudi za sintetiste in sintetistke, ki bodo lahko ob druženju hands-on spoznavali različne principe modularne sinteze in izgradnje različne elektronske opreme ter tako lahko odmislili predvideno vročino.

Vabljeni vsi profesionalni in ljubiteljski ustvarjalci in ustvarjalke v polju modularne sinteze, elektronske glasbe in DIY elektronskih zvočil. S seboj prinesite svoje ljube kose synth opreme in zadostno količino patching kablov.

Srečanja vodi Staš Vrenko. 

Sodelujoči:

Staš Vrenko

Staš Vrenko je umetnik, glasbenik in oblikovalec elektronskih instrumentov. Magistriral je na oddelku za kiparstvo na ALUO v Ljubljani in za magistrsko delo prejel študentsko Prešernovo nagrado. Njegova umetniška praksa združuje različna polja umetnosti, s poudarkom na raziskovanju zvoka, elektronskih medijev in tehnologij, kineticizma, naprednih izdelovalnih tehnologij in performativnosti. V zadnjih letih se je predstavil z več samostojnimi projekti: Izdelave (P74, 2020), Plošča (Kino Šiška, 2019), Zanke v prenosu (osmo/za, 2018), Tehnike posvojitve (P74, 2017) in Veznik (MoTA, 2016). Razstavljal je tudi v okviru festivalov Agora Creative (Grenoble, 2019), Pixxelmusic (2019), MFRU_25 (2019), Kiblix (2017), Svetlobna Gverila (2015 in 2016), in skupinskih razstav: Galerija Vžigalica (2012), Galerija Škuc (2013), v sklopu projekta Liminale na U3| 7. Trienale sodobnih umetnosti v Sloveniji (2013), in drugje.