Laboratorij Svetlobne Gverile 2020

*
*
*
*
*
*
*

!! V skladu s smernicami, da omejimo širjenje COVID-19, Društvo LJUDMILA do nadaljnjega odpoveduje vse javne dogodke predvidene v marcu: Laboratorij Svetlobne gverile, Sintetistična srečanja ter delavnice. O naknadnih datumih vas bomo obveščali sproti. Izkoristite priložnost za geek-anje & pazite nase ter na druge! Image removed.Image removed.Image removed. !!

LABORATORIJ SVETLOBNE GVERILE // delavnica
mentorji: Stella Ivšek, Anja Romih (BEAM TEAM) in Aleš Zupanc
@ osmo/za // 10. feb.─13. april 2020, 16.00─20.00

Del programa Laboratorija Svetlobne gverile je posvečen neformalnemu izobraževanju umetnikov na področju novih tehnologij.
Letošnjo delavnico bosta vodili Stella Ivšek in Anja Romih, mladi multimedijski umetnici, ki delujeta v tandemu Beam Team. Rezultat delavnice, ki bo obsegala 10 terminov in bo potekala ob ponedeljkih, bo interaktivna avdio-vizualna instalacija: udeleženci bodo izdelali objekt za projekcije in se lotili video mapiranja, pri čemer bo posebna pozornost namenjena tudi vključitvi programiranih svetlobnih teles ter izdelavi analognega vmesnika, ki bo omogočal manipulacijo z lučmi in projekcijami – pri tem segmentu bo strokovno pomoč nudil programer Aleš Zupanc.

Udeleženci se bodo na delavnici spoznali z zakonitostmi prostora oz. oblikovanjem site-specific umetniških del, součinkovanjem med svetlobo in projekcijo, programiranjem luči ter ustvarjanjem gibljivih podob v živo. Izbrana dela, nastala na delavnici, bodo kot performativne avdio-vizualne strukture predstavljene v javnem prostoru tako ob odprtju festivala kot na rednih tedenskih ponovitvah.

PRIJAVE:

Brezplačna delavnica je namenjena udeležencem z ustreznimi predznanji ter izkušnjami na področju umetnosti. Število udeležencev je omejeno. Prijave s kratkim cv-jem in portfolijem pošljite na: core@mail.ljudmila.org; info: 031 401 556 (Katerina)

O MENTORJIH:

BEAM TEAM (5237 – Stella Ivšek in SMECH – Anja Romih) sta multimedijski umetnici, ki se ukvarjata z vizualizacijo zvoka, video animacijo in video montažo, ter se kot VJ-ki že več let pojavljata na različnih glasbenih in umetniških festivalih in klubskih dogodkih. Kot VJ dvojec sta prvič nastopili leta 2018 (Festival Fotopub, Festival Sonica, Festival Grounded), v 2019 pa na festivalu Ment, festivalu Fotopub in glasbenih festivalih od:vod in DNBK. V sodelovanju z Ljudmilo kurirata mesečna srečanja ustvarjalcev s področja video umetnosti, instalacij in vizualizacij V2V (video to video), katerega namen je vzpostaviti pogoje za intenzivnejše in trajnejše sodelovanje, razvijanje in povezovanje lokalne ustvarjalne skupnosti. Za projekt 5237xSMECH: Ment 2019 sta prejeli priznanje za odlično slovensko oblikovanje Brumen 2019. ALEŠ ZUPANC je dober poznavalec sodobnih tehnologij in digitalnih orodij; deluje predvsem kot programer in razvijalec aplikacij.

VEČ:
> http://www.svetlobnagverila.net/laboratorij-svetlobne-gverile20/

Organizacija: Strip Core/Forum Ljubljana v koprodukciji z Društvom Ljudmila in konzorcijem osmo/za. 

 
Sodelujoči:

Stella Ivšek

Stella Ivšek (1987) je oblikovalka ter multimedijska umetnica z Zasavskimi koreninami. Po končani likovni gimnaziji na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana - smer vizualne komunikacije. Njeno področje dela je široko - zajema ilustracijo, oblikovanje, animacijo in video. Pod aliasom 5237 nastopa kot VJ, zanima jo živa generativna vizualizacija zvoka, mapiranje video projekcij ter video montaža. -> VJ 5237

Anja Romih

Aleš Zupanc

S podporo: