A. Kontogeorgakopoulos & O. Kotsifa | 01101110 & Outdoor Workspace

*
*

Na razstavi bodo predstavljeni rezultati dvomesečne rezidence umetnika in raziskovalca Alexandrosa Kontogeorgakopoulosa in arhitektke Olivie Kotsife, ustanoviteljev StiwdioEverywhere – umetniškega in oblikovalskega studia, ki v slogu digitalnih nomadov deluje potujoč po svetu.

Alexandros Kontogeorgakopoulos je tekom rezidence razvijal svetlobno-zvočno postavitev 01101110, ki reinterpretira enodimenzionalni celični avtomat - Pravilo 110 (oz. Pravilo 01101110). Serija svetlobnih slik in zvok ponazarjata proces razvoja tega najpreprostejšega poznanega sistema, ekvivalentnega univerzalnemu Turingovemu stroju, ki je zmožen simulacije kateregakoli računalniškega algoritma. Projekt je Alexandros Kontogeorgakopoulos razvil v sodelovanju s soustanoviteljem oneContinuousLab-a Odysseasom Klissourasom.

Olivia Kotsifa je v času rezidence razvijala projekt Outdoor workspace. Oblikovala je mobilno in modularno pohištvo, z mislijo na uporabo v kontekstu mednarodnega hekersko-umetniškega tabora PIFcamp. Olivia vidi delovna okolja prihodnosti v prožnosti, mobilnosti in predvsem v bližini narave.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol.
Rezidenco sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. 

 
Sodelujoči:

Alexandros Kontogeorgakopoulos

Alexandros Kontogeorgakopoulos je akademik, glasbenik in umetnik, ki s svojim teoretskim raziskovanjem in umetniško prakso deluje na presečišču umetnosti, znanosti in tehnologije. Je izredni profesor na Fakulteti za umetnost in oblikovanje v Cardiffu ter soustanovitelj transdisciplinarnega laboratorija znanosti in umetnosti oneContinuousLab​.

Olivia Kotsifa

S podporo: