Blaž Pavlica | Rišem s kodo

*

Meniš, da je programiranje neustvarjalno? Si želiš risati s pomočjo programske kode? Kaj bi s kodo ustvaril/a ti?

Vabljen/a, da se nam pridružiš na delavnici, kjer bomo z ustvarjanjem razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov ter se učili izrisovanja na računalniški ekran. Izvedeli bomo kaj so spremenljivke, pogojni stavki, nizi in funkcije, ter kako jih uporabiti za risanje, oblikovanje, animiranje in barvanje oblik na ekranu.

Delali bomo z odprtokodnim programskim jezikom Processing, ki je bil ustvarjen za računalniško skiciranje in učenje programiranja, a se je razvil v intermedijsko razvojno orodje. Processing je odlična alternativa lastniškim orodjem z dragimi licencami, kar omogoča dostopnost šolam, otrokom in začetnikom.

Na delavnici bomo začeli z osnovnimi ukazi in počasi zgradili kompleksnejše programe, zato je primerna tudi za tiste brez programerskih izkušenj. Cilj delavnice je tudi pokazati, da programiranje ni veščina, ki zahteva neke dane sposobnosti ampak se ga lahko začne učiti vsak.

Sodelujoči:

Blaž Pavlica

Blaž Pavlica je programer, audio-vizualni umetnik, zvočni inženir in DJ, ki trenutno živi in dela v Utrechtu. Zanimajo ga generativne tehnike ustvarjanja vizualij in glasbe, live-coding in prostorski zvok. Vodi radijsko oddajo o elektronski in klubski glasbi, ustvarja eksperimentalno in klubsko glasbo, glasbo za plesne predstave in filme ter žive vizualije za različne koncerte, performanse in spletne dogodke. Vodil in zasnoval je dve kreativno tehnični delavnici. V zadnjem letu je live-codal na številnih mednarodnih dogodkih.