Blaž Pavlica | Risanje z živo kodo

*

Dvodnevna delavnica risanja z live-coding okoljem P5LIVE za mlade do 25 let

Prijava: delavnica@ljudmila.org

Te zanima vizualno izražanje in bi to rad/a preizkusil/a na nov način? Si želiš risati s programsko kodo? Bi se rad/a preizkusil/a v livecodingu?

Pridruži se nam na dvodnevni delavnici, kjer se bomo preko ustvarjanja razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij učili računalniške grafike in spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov. Izvedeli bomo, kaj so spremenljivke, pogojni stavki, nizi in funkcije, ter kako jih uporabiti za risanje, oblikovanje, animiranje in barvanje oblik na ekranu. 

Cilj delavnice je med drugim tudi pokazati, da se programiranja lahko začne učiti vsak, zato je delavnica primerna tudi za udeležence/ke brez programerskih izkušenj. Delali bomo s kolaborativnim odprto kodnim live-coding okoljem p5live, ki je osnovano na Javascript knjižnici p5.js za kreativno programiranje. Primerno je za umetnike in oblikovalce, tako za učitelje kot za začetnike. V prvem dnevu bomo začeli s spoznavanjem osnovnih ukazov, s katerimi bomo začeli grajenje kompleksnejših programov. Drugi dan bomo v njih lahko dodelali lastne ideje in s "p5live co-coding” funkcijo preizkusili so-ustvarjanje z živo kodo.

 

With:

Blaž Pavlica

Blaž Pavlica je programer, audio-vizualni umetnik, zvočni inženir in DJ, ki trenutno živi in dela v Utrechtu. Zanimajo ga generativne tehnike ustvarjanja vizualij in glasbe, live-coding in prostorski zvok. Vodi radijsko oddajo o elektronski in klubski glasbi, ustvarja eksperimentalno in klubsko glasbo, glasbo za plesne predstave in filme ter žive vizualije za različne koncerte, performanse in spletne dogodke. Vodil in zasnoval je dve kreativno tehnični delavnici. V zadnjem letu je live-codal na številnih mednarodnih dogodkih.

Supported by: