Simulacija modularne sinteze

*
*

Dvodnevna delavnica spoznavanja modularne sinteze s simulatorjem VCV Rack in predstavitev zvezkov (patchov) v fizični obliki z uporabo sintetizatorja DIY sintetizatorja Music From Outer Space (MFOS) Soundlab Ultimate in Expander. VCV simulator je odlično orodje za vse, ki bi se radi spoznali z modularno sintezo, pa ne vedo, kje bi začeli ali pa imajo omejena finančna sredstva.

Na delavnici se bomo spoznali z osnovami povezovanja (patchanjem), s katerim nadziramo tri ključne vidike elektroakustičnega zvoka: frekvenco, barvo in jakostjo. Oscilator za nadzor napetosti sproži zvočni val in nadzoruje njegovo frekvenco. Določa tudi začetni ton z izbiro valovne oblike (kvadratne, trikotne, žagaste). Modul oblikuje barvo zvoka s filtrom za nadzor napetosti. Jakost zvoka in njegovo spremembo skozi čas pa oblikuje amplituda za nadzor napetost. Postopek omogoča širok razpon elektroakustičnih glasbenih učinkov.

Za udeležbo na delavnici ne rabite predznanja o modularni sintezi, vendar pa morate imeti dovolj zmogljiv prenosni računalnik z minimalno procesorsko močjo 2,7 GHz in minimalnim pomnilnikom 8GB rama. Za udeležbo na delavnici rabite tudi slušalke.

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA! Število udeležencev je omejeno; Prijave zbiramo do zapolnitve mest na mail rea@projekt-atol.si
Dodatne informacije: rea@projekt-atol.si

Sodelujoči:

Ida Hiršenfelder

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine z uporabo analogne elektronike, naredi-sama modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije. Zanima jo bioakustika, eksperimantalna glasba in zvočno prostorjenje. Je članica skupine Jata C, ki raziskuje bioakustiko in zvočne ekologije. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Študirala je sonologijo na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Splet: https://beepblip.org/

Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/

S podporo: