Fotogalerija

Roger Pibernat | Keyboard Acrobatics

*
*

Dvodnevna live coding delavnica

Mentor: Roger Pibernat

Prijave: delavnica@ljudmila.org (do ponedeljka, 21. marca)
Dodatne informacije: katja@ljudmila.org

Delavnica je brezplačna, število mest je omejeno. Zaželeno je osnovno poznavanje SuperColliderja, vendar so vabljeni tudi popolni začetniki. S seboj prinesite prenosni računalnik z naloženim SuperColliderjem.

Opis delavnice

V bitki s časom si live coderji med nastopi pogosto želijo, da bi obstajal enostavnejši in hitrejši način vnosa kode, ki hkrati ne bi vplival na njihov glasbeni izraz. Roger Pibernat, eden aktivnejših članov barcelonske rastoče live coding skupnosti, na Ljudmilini raziskovalni rezidenci v sklopu projekta on-the-fly razvija serijo orodij z delovnim imenom Živa, ki bodo pospešila kodiranje v SuperColliderju in ga približala začetnikom. Roger na rezidenci razvija tehnike za vnos, urejanje in organizacijo kode in ustvarja nekakšen tehnični priročnik za igranje inštrumenta – kode v programu SuperCollider – podoben dokumentaciji o tehnikah igranja za analogne inštrumente. Na dvodnevni delavnici bo Roger udeležencem predstavil orodja za živo kodiranje glasbe, ki jih je razvijal na rezidenci v osmo/zi. Ob zaključku delavnice se bodo udeleženci preizkusili v performansu po formatu From Scratch.

SuperCollider

SuperCollider, ki ga je leta 1996 razvil James McCartney, je dostopna mešanica Smalltalka, C-ja in drugih programskih jezikov. Kot eden najbolj vsestranskih odprtokodnih jezikov za sintezo in manipulacijo zvoka je pogosto prvi programski jezik, ki se ga naučijo glasbeniki.

Sodelujoči:

Roger Pibernat

Roger Pibernat je ilustrator, glasbenik in programer samouk, ki vseskozi raziskuje nove umetniške izraze in področja. SuperCollider je začel uporabljati leta 2011, od takrat pa je z Barcelona Laptop Orchestra nastopal na različnih prizoriščih, od zakotnih barov do Sonárja. Roger je soustanovitelj umetniškega kolektiva , znotraj katerega izdeluje elektroakustične inštrumente, razvija digitalne in interaktivne instalacije ter snuje avdiovizualne performanse. Je dejaven član rastoče live coding skupnosti v Barceloni.

S podporo: