Laboratorij Svetlobne gverile 2023

*

Termini: Ob torkih, začetek: 21. marec 2023 ob 17.00.
Vsa mesta na delavnici so zasedena.

Laboratorij Svetlobne gverile, programska stalnica festivala Svetlobna gverila, namenjena izobraževalnim programom in opolnomočenju lokalne umetniške scene, bo v letu 2023 posvečen raziskovanju uporabe laserjev in zvočne sinteze.

Delavnica je namenjena posameznikom in posameznicam, ki jih zanima eksperimentiranje in si želijo izpopolniti svoje znanje na področju sodobnih tehnoloških in programskih orodij. Delavnico vodi priznani intermedijski umetnik Tadej Droljc, ki bo na osmih zaporednih srečanjih – ta bodo potekala vsak torek – udeležence popeljal do realizacije skupinske performativne instalacije, ki bo krstno predstavljena v okviru festivala Svetlobna gverila.

Na delavnici se bodo udeleženci spoznali s procesom razvoja intermedijskega projekta, se naučili 3D-skeniranja, osnov obdelave 3D modelov in njihove uporabe za namene zvočne sinteze, laserskega mapiranja ter kontroliranja laserja z avdio signali, ob tem pa bodo podrobneje spoznali programsko okolje Max. Razvili bodo AV instalacijo, pri kateri se bodo svetlobni reliefi, nastali ob skeniranju okolice z laserskimi linijami, direktno prevajali v zvok, s tem pa okolico preobrazili v inštrument.

Laboratorij Svetlobne gverile je del projekta konSekvence, s katerim platforma konS predstavlja fragmente možnega ekosistema umetniško-raziskovalnega ustvarjanja na presečišču znanosti, tehnologije in družbe. Razstave, delavnice, konference in pogovori se bodo vrstili med 3. marcem in 2. aprilom 2023 v Cukrarni in na drugih lokacijah partnerjev platforme v Ljubljani, Mariboru, Velenju, Novem mestu in Novi Gorici.
Sodelujoči:

Tadej Droljc

S podporo: