Jerobeam Fenderson & Hansi3D | Osciloskopska glasba

*

Jerobeam Fenderson & Hansi Raber: Osciloskopska glasba
(odprti laboratorij/delavnica/live set)

Nekateri ji pravijo osciloskopska glasba, nekateri pa vektorska sinteza, a ideja ostaja ista: zvočni valovi nadzorujejo vertikalno in horizontalno gibanje enega samega žarka svetlobe, ki izrisuje oblike, točke ter krivulje z neposredno povezavo med zvokom in sliko.

Tekom dvodnevnega odprtega laboratorija bosta Jerobeam Fenderson in Hansi Raber razložila osnove vektorske sinteze, hkrati pa nudila praktična navodila za uporabo osnovne opreme za osciloskopsko glasbo: osciloskopa, prenosnega računalnika in zvočne kartice. Umetnika bosta predstavila različno po meri narejeno programsko opremo za ustvarjanje tovrstne glasbe in razkrila nekaj trikov, ki jih uporabljata, da dosežeta vizualije in zvok, ki ga želita. Kadarkoli lahko pridete mimo, prejmete praktičen uvod v to temo in pogikate, kako kul zadeva so analogni osciloskopi!

Udeležba je brezplačna. Predavanja bodo potekala v angleščini.

***

v živo:
JEROBEAM FENDERSON & HANSI3D (Avstrija)
Četrtek, 31 Jan, 19:00 @ Slovenska kinoteka

“Jerobeam Fenderson je nekdo, na katerega velja biti pozoren, to je zagotovo. Postaja Shirobon osciloskopne scene. Njegovi nastopi v živo naj bi bili neprimerljiva izkušnja.” STEEMIT

“Oscilloscope Music” je avdiovizualni projekt, pri katerem vizualije izrisujejo zvočni valovi same glasbe. Za zagotavljanje najbližje možne korelacije med podobo in zvokom je signal, ki je povezan z levim in desnim zvočnikom, povezan tudi na X in Y vhoda analognega osciloskopa, kar proizvaja Lissajousove krivulje ter kompleksne 3D grafike. Tekom petih let sta Jerobeam Fenderson in Hansi3D razvila vedno bolj dodelane načine za raziskovanje tega pretežno neodkritega področja avdiovizualne glasbe. Njun set v živo bo vključeval nov material z njunega prihajajočega EP-ja.

Produkcija: CUK Kino Šiška, Festival MENT in Zavod Projekt Atol. 

 

Sodelujoči:

Jerobeam Fenderson

Hansi Raber

S podporo: