ICTUSCORDIS: Synchronicity

*
*
*

Po preteklih edicijah, ko je avtor Januš Aleš Luznar ozvočeval svoje srce in srca posameznih oseb, bo v peti ediciji prvič v ospredju srce in možgansko valovanje dveh gostov.

Njuni telesi bo simultano priklopil na naprave za zajemanje zvoka srca in možganskih valovanj. Z zvoka njunih src in možganske električne napetosti bo ustvarjal avdio-vizualni performans, s katerim bo dinamično prikazoval razmerje med srčnim utripom, možgansko aktivnostjo in medsebojnimi odnosi.

S pretvorbo zajetih informacij v odzivnost vizualizacij bo avtor ustvarjal imerzivni avdio-vizualni performans. EEG in EKG zajeti podatki se bodo na seansah tudi anonimno zapisovali za poznejšo analitično raziskovanje povezav med psihofizičnimi procesi in vplivom manipuliranih bioloških povratnih zank srčnega utripa.

Obiskovalcem udeležba na seansi ponuja intimno transcendentalno izkušnjo, v katero jih bo popeljal umetnik z njihovim lastnim srcem (in srcem drugega udeleženca).

Za vsak dan so razpisani trije termini za enourne seanse, kjer bo avtor udeležence popeljal na intimno izkušnjo potovanja skozi biološke povratne zanke, hkrati pa jim predstavil, na kakšen način so vključeni v njegovo raziskovalno delo.

Zaradi omejenih kapacitet nujna predhodna prijava: ictuscordisorg@gmail.com

Produkcija: Kud Center 21/ Hupa Brajdič
Koprodukcija: Studio Sokol, Konzorcij Osmoza
Posebne zahvale: IKLECTIK London, Veleposlaništvo republike Slovenije v Londonu, Zavod projekt Atol, Društvo Ljudmila, Audiotechnica EU

Sodelujoči:

Januš Aleš Luznar

S podporo: