ClockWork Voltage - Happy Little Voltages | izid kompilacije

*

Tokratni dogodek je namenjen promociji domače produkcije ob izidu prve ClockWork Voltage kompilacije, pri kateri sodeluje 16 domačih producentov in producentk. Ker gre za prvo tovrstno izdajo, ki nam ponuja vpogled v aktualno produkcijo z modularnimi sintetizatorji na domačih tleh, bo tudi seznam nastopajočih obilen. Priča bomo maratonu live setov, ki bo prikazal širok spekter izraza domače modular scene. V živo bodo svoje nastope izvedli vsi prisotni na kompilaciji, pridružilo pa se nam bo tudi nekaj novih imen, ki bodo nastopila prvič.

Vstop v osmo/zo je mogoč le do 22. ure.

Nastopajoči:

BeatMyth
Godec
Zergon
Lowlander
Miroki’i
Kikiriki
Shekuza
DUF
Mono Scarves
beepblip
08080
Grki
Joondroid
Yila
Andrej Kobal
Mind Machines
Dronišnica
Rob Canning

ClockWork Voltage srečanja predstavljajo zagon slovenske skupnosti, ki jo druži entuziazem do modularnih sintetizatorjev. Medtem ko smo v tujini priča vedno večjemu razmahu in zanimanju za ustvarjanje z modularnimi sintetizatorji, se je tudi na domačih tleh v zadnjih letih pojavilo lepo število ustvarjalcev in ustvarjalk, ki so aktivni v različnih poljih umetnosti. Poleg uveljavljenih imen svet modularnih sintetizatorjev združuje tudi veliko neznank in neznancev, ki v zavetjih svojih domačih studiev pridno šraufajo in prakticirajo osciliranje v vsakodnevnem življenju.

Skozi platformo ClockWork Voltage se manifestira skupnost domače modularne scene, ki bo tudi v prihodnje ponudila različna srečanja in dogodke, namenjene eksperimentiranju in predstavitvi domače produkcije s temi fascinantnimi mašinami.

Sodelujoči:

Jaka Berger Brgs

Jaka Berger je eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev na slovenski sceni v zadnjih desetih letih. 2006 je posnel prvenec za italijansko založbo Splasch Records. Od 2014 do danes pripravlja glasbo za prepariran komplet bobnov, s katerim redno izdaja solistična dela, ki so redno objavljana v mednarodnih publikacijah za improvizirano glasbo. Razvija eksperimentalni projekt Partija z Matejem Stupico ter koncertira s skupinami Darla Smoking in Ludovik material. V letu 2015 je izdal ploščo kompozicije Treatise skladatelja Corneliusa Cardewa. V letu 2016 je izvedel avtorsko kompozicijo za desetčlanski orkester Tentet slišnega življenskega toka. 2017 je zaključil japonsko turnejo z VOB triom, s katerim je izdal drugo ploščo pri japonski založbi OOOSound, izdal ploščo s pianistko Marino Džukljev ter nastopal s Szilard Mezeiem in Samom Šalamonom.
www.brgstime.bandcamp.com
www.zvocniprepihi.bandcamp.com