Adrijan Praznik: Zaprta soba / Nova dela

*
*

8. 7. 2024โ€“19. 7. 2024
osmo/za, Slovenska cesta 54, Ljubljana (SI)

โ˜ž ๐—ฉ๐—ฎ๐—ฏ๐—น๐—ท๐—ฒ๐—ป๐—ถ ๐—ป๐—ฎ ๐—ผ๐—ฑ๐—ฝ๐—ฟ๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜‡๐˜€๐˜๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—”๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ฎ๐˜‡๐—ป๐—ถ๐—ธ๐—ฎ ๐˜ƒ ๐—ฝ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ท๐—ฒ๐—ธ, ๐Ÿด. ๐Ÿณ. ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฐ, ๐—ผ๐—ฏ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ. ๐˜‚๐—ฟ๐—ถ ๐˜ƒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ป๐—ถ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ฟ ๐—ผ๐˜€๐—บ๐—ผ/๐˜‡๐—ฒ ๐˜ƒ ๐—Ÿ๐—ท๐˜‚๐—ฏ๐—น๐—ท๐—ฎ๐—ป๐—ถ.

Razstava ๐™•๐™–๐™ฅ๐™ง๐™ฉ๐™– ๐™จ๐™ค๐™—๐™– / ๐™‰๐™ค๐™ซ๐™– ๐™™๐™š๐™ก๐™– predstavlja drugo dejanje v sklopu istoimenskega razstavnega projekta avtorja ๐—”๐—ฑ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ฎ๐˜‡๐—ป๐—ถ๐—ธ๐—ฎ. Navdih za naslov projekta izhaja iz imena zadnjega dela romana ๐˜•๐˜ฆ๐˜ธ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ณลก๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ณ๐˜ช๐˜ญ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฆ pisatelja Paula Austerja. Osrednja tema zgodbe se odvije okoli subjekta, pisatelja Fanshawea, ki izgine brez sledu, njegov prijatelj, prvoosebni pripovedovalec, pa mora sestaviti njegovo ลพivljenje iz drobcev, ki jih je ta pustil za seboj. Ideja izginotja in poslediฤnega iskanja pomena v ยปostankihยซ ali ยปodkruลกkihยซ se ujema s kljuฤnimi temami, ki jih Praznik obravnava znotraj aktualne serije slikarskih del.

Sodelujoฤi:

Adrijan Praznik

Adrijan Praznik je aktiven kot slikar, kurator in producent. Razstavljal je doma in v tujini, med drugim na skupinskih razstavah v Moderni galeriji (2019), Galeriji ล kuc (2021) in na mednarodnem sejmu viennacontemporary (2021) ter na samostojnih razstavah v MGLC ล vicarija (2022), Ravnikar Gallery Space (2022), Palaฤi Cukrarna (2023) idr. Kot kurator in producent je sooblikoval razstavo ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜š๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ค๐˜ฆ v Galeriji Cukrarna (2023). Od septembra 2023 deluje kot umetniลกki vodja in kurator Zavoda 2^32.

S podporo: