Fotogalerija

Václav Peloušek & Bernhard Rasinger: Naredi si osciloskop

*
*

Na drugem dogodku letošnjih Modul@rnic – in prvem po več kot letu in pol, kjer se končno sestanemo v živo, in to celo v sklopu festivala MENT – si lahko zgradite svoj žepni osciloskop WAVE2 in brezskrbno zakorakate v svet vektorske sinteze. Ali kot bi rekel Bernhard: “Dobrodošli v starodavni kult čaščenja vektorjev!”

Udeleženci dvodnevne delavnice bodo zgradili svoj dvokanalni digitalni osciloskop. Naprava v priročni žepni izvedbi ima dva vhodna kanala in dva izhoda za pomožni funkcijski generator, namenjena pa je opazovanju zvočnih oblik in elektronskim meritvam.

Mentorja delavnice bosta udeležence vodila skozi preprost proces spajkanja in gradnje naprave, razložila njene osnovne funkcije in uporabo, za konec pa na praktičen način predstavila tudi risanje valovnih oblik v XY.

Za vse, ki želite osciloskop integrirati v svoj modularni sint, bo udeležba na delavnici edinstvena priložnost, da z nekaj hekanja svojo napravo prilagodite Eurorack formatu! Z nekaj preprostimi heki se osciloskop lahko napaja iz vašega modularca, ko dodamo še 3.5mm jack vhode pa je integracija modularne in vektorske sinteze popolna! 

***

PRIJAVA: S seboj prinesite svoj USB napajalnik (kabel je vključen v kit, potrebujete le vtičnico). S seboj lahko prinesete tudi modularni sint oz. druge zvočne naprave za risanje valovnih oblik. Cena kita je 50€ – vse informacije glede plačila bodo udeleženci prejeli na mail. Število mest je omejeno, prijave zbiramo na delavnice@projekt-atol.si.
1-2 brezplačni udeležbi: V kolikor si materialov ne morete privoščiti, a vas tema že od nekdaj zanima, ste vseeno toplo vabljeni, da se delavnice udeležite in na njej tudi aktivno sodelujete. Končni izdelek v tem primeru ne bo vaš, bosta pa dve napravi vedno na voljo vam in skupnosti za uporabo v okviru “sint knjižnice” na osmo/zi.

Sodelujoči:

Václav Peloušek

Václav Peloušek je glasbenik, zvočni inženir, izdelovalec elektronskih zvočil in so-ustanovitelj kolektiva Bastl Instruments. Diplomiral je iz umetnosti in znanosti na dunajski Univerzi za uporabne umetnosti. Že med študijem se je povezal z Ondřejem Merto, njuno sodelovanje pa je kmalu preraslo v kolaborativno izdelovanje zvočil in raziskovanje kreativnosti znotraj elektronske scene. Leta 2011 sta lansirala svoj prvi umetniški projekt Standuino, dve leti kasneje pa ustanovila podjetje Bastl Instruments, za katerega je Peloušek oblikoval pester nabor glasbil. Zadnja leta pod imenom Toyota Vangelis ustvarja tudi avtorsko elektronsko glasbo.

Bernhard Rasinger

Bernhard Rasinger je inženir, vizualni zvočni umetnik in soustanovitelj umetniškega združenja NewJörg iz Dunaja. S svojimi hipnotičini in lucidnimi AV nastopi, ki združujejo modularni sintetizator in najsodobnejšo lasersko tehnologij, redno gostuje na mednarodnih festivalih eksperimentalne glasbe in glasbenih sejmih. Solo nastope izvaja pod imenom BR-Laser, pa tudi kot duo z Owenom Armourjem (Tearing light from sound) in Václavom Pelouškom (LaserBros). Nastopal je na festivalu Ars Electonica v Linzu, Superbooth v Berlinu, Modularnih dnevi v Barceloni, Machines in Music v New Yorku in dogodku Gigamodular v Tokiu.

S podporo: