Premiera kratkega dokumentarnega filma Maggie Kane: Izmenjava znanj in spretnosti

*

𝘗𝘳𝘦𝘮𝘪𝘦𝘳𝘢 𝘬𝘳𝘢𝘵𝘬𝘦𝘨𝘢 𝘥𝘰𝘬𝘶𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘯𝘦𝘨𝘢 𝘧𝘪𝘭𝘮𝘢

Vabljeni, da se nam 11. aprila ob 20.00 pridružite pri ogledu kratkega dokumentarnega filma 𝙈𝙖𝙜𝙜𝙞𝙚 𝙆𝙖𝙣𝙚 𝙄𝙯𝙢𝙚𝙣𝙟𝙖𝙫𝙖 𝙯𝙣𝙖𝙣𝙟 𝙞𝙣 𝙨𝙥𝙧𝙚𝙩𝙣𝙤𝙨𝙩𝙞.

Septembra lani smo na PIFrezidenci gostili Maggie Kane, umetnico, ki svojo umetnost, raje kot ujeto v institucionalne okvirje, uporablja za kreativen način življenja. V svetu, ki ga si ga lastijo korporacije, nove tehnologije in kapitalizem, Maggie vrača moč ljudem z najmočnejšim orodjem: znanjem.

Zavod Projekt Atol v sodelovanju s Trajno / Krater.
Video produkcija Videokeks

Rezidenca poteka v sklopu projekta Rewilding Cultures, ki je sofinanciran s strani programa Evropske unije Ustvarjala Evropa

Sodelujoči:

Maggie Kane

Maggie Kane je umetnica in organizatorka različnih skupnosti, ki od leta 2011 deluje na zagotavljanju decentraliziranih finančnih sredstev za druge umetnike in lokalne skupnosti. V zadnjih 10 letih je Maggie organizirala več kot 400 mrežnih in izobraževalnih dogodkov za umetnike in ustvarjalce, ki se želijo naučiti novih veščin s področja novih tehnologij in potrebujejo finančne sredstva za lastne projektov. Med leti 2011-2015 je za knjižnico Rosa F. Keller v New Orleansu razvila brezplačno serijo orodij za računalnike in digitalne fotoaparate. Potem ko se je leta 2014 preselila v Atlanto, se je hitro vključila v organizacijo izobraževalnih programov in omrežnih dogodkov za Googlove razvijalce ter postala aktivna soustvarjalka vsebin v lokalnem hekerskem prostoru Freeside Atlanta. Maggie je vodila več intenzivnih izobraževanj s področja strojnega učenja, računalništva v oblaku, osnovno obdelave lesa, varjenja, elektronskih sintetizatorjev, kvantne fizike, gobe, umetnosti živih sistemov in tudi druge teme, za katere je menila, da bi bile zanimive za tradicionalno marginalizirane ljudi na področju tehnologije. Leta 2018 je Maggie razširila svoje organizacijske vezi na podobno misleče mednarodne skupnosti in projekte, ki se zavzemajo za dostopne učne izkušnje za marginalizirane ljudi: na primer ženske, queer skupnosti in BIPOC. Razvijala je spletne in fizične izobraževalne vsebine za organizacije, kot so: Dinalab v Panami, School of Machines v Berlinu in Synthesizer Library v Pragi.

S podporo: