Video

A/V2V #2

*

Ob zaključku sezone se A/V2V Live vrača na osmo/zin server!

V drugi ediciji avdio-vizualnega prenosa v živo bodo tudi tokrat dvojice VJ-ev vizualno opremljale elektronske glasbene nastope treh slovenskih producentov elektronskih derivatov. Z live acti bosta postregla že dobro znana noise manifestacija iz Zasavja LIFECUTTER in mariborski mojster temačnega techna DECONSTRUCTOR, večer pa bo z elektro/idm/techno DJ setom zaključil Nitz!

 

LIFECUTTER (Live)
+ GMB

DECONSTRUCTOR (Live)
+ V2V: TinyarVisuals & BubblesFractals

NITZ (DJ set)
+ V2V: Kino Novac & Maida Begoli

 

VJs:

GMB - Abstraktni pejsaži, podobe in vzorci izvirajo iz povratne zanke video signala, nastale v prepletu videokamer, katodnih monitorjev in video mešalnih miz standardne ločljivosti – danes zastarele in v video produkciji večinoma pozabljene opreme, ki je na video sceni kraljevala v devetdesetih letih prejšnjega stoletja.

BubblesFractals (Amadej Plesničar) je tehnik računalništva, ki trenutno končuje zadnji letnik hortikulture. Z umetnostjo se je začel ukvarjati leta 2017 in se počasi nadgrajeval v različnih medijih (Lineart, Fractals, digitalna umetnost, fotografija in VJ-anje). Njegova umetnost predstavlja vizualizacijo zvoka in idej, izgubljenih v abstraktu človeške psihe.

TinyarVisuals (Tina Šulc Resnik) je samostojna video umetnica, ki je diplomirala iz vizualnih komunikacij na Fakulteti za dizajn v Ljubljani. Dela kot video operaterka in kamermanka. V umetniških praksah se osredotoča na elemente iz narave. Kot VJ-ka in ustvarjalka je sodelovala je pri različnih projektih, večinoma z gledališči in festivali. Njena umetniška dela so razstavljena v mednarodnih galerijah, muzejih, video festivalih in javnih prostorih.

Maida Begoli je z VJ-anjem pričela v Beogradu, kjer je dobro leto vizualno opremljala jazz band Hashima. Že leta 2016 je bila del VJ teama na lokalnem jazz festivalu. S kolektivom BEAM TEAM / V2V je sodelovala na delavnici video mapiranja, kjer je še z ostalimi udeleženci delavnice so ustvarila mapirano video projekcijo na pročelju mestne hiše Rotovž. Svoje ustvarjanje dojema kot labirint, sam proces pa veže na Tezejev lik. Pravi, da v svojem kreativnem procesu še ni uspela najti Minotavra.

Kino Novac (Nino Kovač) svoje objekte zanimanja na plan najlažje ter najraje spravi skozi ilustracijo. Naj bo to s črnilom na papir, v kožo ali pa skozi lečo projektorja. Njegove video pojekcije so na začetku temeljile zgolj na risani animaciji, skozi razvoj pa je vanjo začel vpleljevati tudi razne videoposnetke. Te posnetke kombinira z ilustracijo tako, da se ti z njo prekrivajo, mešajo, dopolnjujejo, na različne načine prepletajo.

 

Tehnika prenosa: Črt Trkman
Kamera: Adam Mulalić
Vodenje in režija: BEAM TEAM

S podporo: