Fotogalerija

Anna Carreras | Kolažiranje s kodo

*

Delavnica dinamičnih kolažev s Processingom

Mentorica:
Anna Carreras

Prijave: delavnica@ljudmila.org (do četrtka, 24. marca)
Dodatne informacije: katja@ljudmila.org

Predhodno znanje ni potrebno. Delavnica je brezplačna, število mest je omejeno. Na delavnico prinesite svoj laptop, na katerega predhodno namestite Processing.

Na delavnici z Ljudmilino On-the-Fly rezidentko, umetnico in programerko Anno Carreras se bomo spoznali z osnovami kodiranja v Processingu, nato pa z uporabo tehnike kolaža v kombinaciji s kodo izdelali edinstvene dinamične grafike in neomejeno število variacij. Anna uči na različnih fakultetah v Barceloni, kjer s študenti deli svoje navdušenje nad kreativnim kodiranjem in vizualno umetnostjo.

Rezultati prejšnjih delavnic

Sodelujoči:

Anna Carreras

Anna Carreras je kreativna koderka in umetnica, ki pri svojem delu uporablja generativne algoritme, kodo in interaktivno tehnologijo kot sredstvo za komunikacijo in generiranje izkušenj. Kreativno kodiranje poučuje na različnih šolah in fakultetah v Barceloni. Anna je za svoje delo je prejela več nagrad, med drugim canskega zlatega leva za interaktivne projekte leta 2010 in nagrado Google DevArt (umetnost, narejena s kodo) leta 2014. Med številnimi naročniki njenih interaktivnih instalacij so tudi muzej znanosti Cosmocaixa, Expo Zaragoza, Forum Barcelona in Sónar. Lani je na povabilo kuratorja Caseya Reasa, enega od soustvarjalcev Processinga, sodelovala na otvoritveni razstavi platforme Feral File.

S podporo: