Fotogalerija

Ljudmila

ADELA | Nintendo DS Homebrew Hacking

*

MENTOR: Rein van der Woerd

UDELEŽBA: Delavnica je brezplačna. Potrebujete osnovno znanje programiranja in prenosni računalnik. Po želji lahko s seboj prinesete konzolo Nintendo DS. Če se želite udeležiti delavnice, se morate predhodno prijaviti s prijavnico

Vaša “stara” konzola ni šla v pozabo – odprimo jo! Z uporabo kode in strojne opreme lahko spreminjate, krojite, prilagajate in izboljšujete njene funkcije. Na delavnici Nintendo DS Homebrew Hacking bomo tudi raziskali, kako podaljšati življenjsko dobo naših konzol, in odkrivali njihove skrite funkcije.

Delavnica je odprta za vse, še posebej primerna pa je za tiste, ki jih zanima domače hekanje strojne opreme – uporaba in vstavljanje kode in razširitev strojne opreme za vhod ali izhod. Za udeležbo na delavnici potrebujete osnovne spretnosti programiranja in prenosni računalnik. Kot osnovo in skupno platformo bomo uporabili konzolo Nintendo DS; če imate svojo, jo lahko prinesete na dan delavnice, vendar to ni obvezno.

Sodelujoči:

Rein van der Woerd

Rein van der Woerd je umetnik, ki ga navdihuje miselnost “hipijevske tehnologije”. Na rezidenci v okviru Creative Coding Utrecht je leta 2023 raziskoval permacomputing, filozofijo, ki v računalništvo vpeljuje ekološke in trajnostne principe. S praktičnimi delavnicami in pristopom “naredi sam” skuša Rein obnoviti digitalno utopičnost spleta 1.0 in prvega vala osebnih računalnikov.

S podporo: