Fotogalerija

Blaž Pavlica | DIY Dirty Video Mixer

*

Na delavnici bodo udeleženci pod mentorstvom Blaža Pavlice spoznali osnove video povratne zanke, s katero lahko v projekciji/videu ustvarimo občutek neskončnega prostora. Ta osnovni prostor lahko manipuliramo s premiki kamere in raznimi video efekti, kar nam omogoči dalje razvijati geometrijo vselej spreminjajočega prostora in ustvarjanje “gibljivih fraktalov”. Pri kompleksnejših postavitvah postane povratna zanka vse manj predvidljiva, celo kaotična, saj se šumi in “napake” ekrana ter kamere razraščajo v nove oblike.

Dodatne učinke lahko dosežemo, če v povratno zanko vključimo video mešalke in efekte. Prav zato bodo udeleženci na delavnici izdelali tudi “dirty video mixer” – najpreprostejšo video mešalko. Ta preko mešanja dveh video signalov brez sinhronizacije ekranu onemogoča pravilno branje signala, zaradi česar v videu prihaja do napak. Z mešalko lahko v video signal zmešamo tudi avdio signal. Tako dobimo vodoravne črte, katerih debelina je odvisna od frekvence zvoka. Mešalka je tako zelo uporabna pri delu z video povratnimi zankami in za ustvarjanje glitchev.

Delavnica je primerna za vsakogar – zanjo ne potrebujete predznanja.

Sodelujoči:

Blaž Pavlica je diplomiral na Fakulteti za računalništvo in informatiko na programu Interdisciplinarni študij računalništva in matematike. Ukvarja se z elektronsko glasbeno produkcijo in didžejanjem. Kot tonski tehnik dela na Radiu Študent, kjer je leta 2017 z Jašo Bužinelom začel ustvarjati radijsko oddajo Partijska linija. Je soustanovitelj serije dogodkov elektronske glasbe Cosmic Sex. V zadnjem času se ukvarja tudi z vizualijami (VJ za Nesesari Kakalulu, na festivalih Tresk in Klubski Maraton). Ustvaril je avtorsko glasbo in vizualije za dve plesni predstavi: Meduza in Niti strela ne udari v ravni črti, ki sta bili izvedeni v Plesnem teatru Ljubljana. Kot tonski in lučni tehnik sodeluje pri izvedbi raznoraznih dogodkov.