KodoVŽivetja | 2. srečanje skupnosti za live coding

*

Redna mesečna srečanja skupnosti za Live coding

Letos pod imenom KodoVŽivetja začenjamo novo serijo srečanj v sklopu PIFlab. Posvetili se bomo kodiranju v živo (Live coding), pri katerem je na ogled drobovje softvera, ki v živo generira glasbo in/ali sliko, prav tako v živo pa ga nastopajoči spreminjajo, do- in raz-grajujejo.

Kodiranje v živo ponuja dostopno in vključujočo izkušnjo digitalnega nastopa, s katero podiramo meje med programiranjem in igranjem, kompozicijo in improvizacijo, rušimo pa tudi pregrade med občinstvom in izvajalci, saj z vpogledom v zaslon nastopajočega pokukamo tudi v principe, metode in algoritme, ki proizvajajo zvočno, vizualno ali sinestetično izkušnjo, ki smo ji priča.
Izmenjavali si bomo izkušnje, interese in vprašanja, spoznali orodja in programske jezike, namenjene kodiranju v živo, se v njih preizkusili in tako drug ob drugem osvojili osnove te zabavne, intrigantne in multidisciplinarne zvrsti improviziranih audio-vizualnih nastopov ter zgradili aktivno domačo celico široke skupnosti Live koderjev po svetu.

V pomoč pa nam bosta izkušena navigatorja po vodah tehnološke umetnosti, dva Lukata - Frelih & Prinčič.

Na 2. srečanju nam bo Luka Prinčič predstavil live coding v okolju Supercollider z uporabo knjižnice JITLib. Blaž Pavlica bo poročal o šoli kodiranja v živo, ki se je bo udeležil v Budimpešti.

Slišali in videli pa bomo tudi kratke nastope udeležencev, natrenirane za domačo nalogo.

https://supercollider.github.io/
https://doc.sccode.org/Overviews/JITLib.html
http://www.livecoding.school/

Priporočamo udeležbo z lastnim prenosnikom.

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost v sodelovanju s Konzorcijem osmo/za. 

 
With:

Luka Prinčič je glasbenik, performer in intermedijski umetnik. Ustvarja računalniško podprto elektronsko in eksperimentalno glasbo, potopitvene zvočne pokrajine, glasbo za oder in video. Izstopajoče je njegovo sodelovanje v plesnih projektih z avtorji, kot so Maja Delak, Matija Ferlin ali Maja Smrekar, z Majo Delak nastopa tudi v duu Wanda & Nova deViator. V zadnjem času je izdal odmevni plošči Requiem To The Future in Albatross EP in zaključil serijo avdiovizualnih performansov Razpoke vmesnika. Vodi Kamizdat, spletno založbo za raziskovalno elektronsko glasbo, v vsem tem, založniškem, raziskovalnem in ustvarjalnem delu ves čas razmišlja svojo vlogo v umetniškem družbenem sistemu.

Blaž Pavlica (SI/NL) is an audio-visual artist, audio engineer, DJ, and programmer from Ljubljana. Currently, he lives in Utrecht and works as a web developer. He has performed with his audio-visual improvisational collective PRSA Ensemble, at the start with audio and generative melodies, but slowly transitioned to analog video feedback techniques and lastly to generative geometry and real-time 3D rendering. He is interested in live coding in spatial sound formats and the new synthesis and effects that are possible in them.

Supported by: