Voltaže cvrčijo veselo (VCV) #4

*

Četrto v seriji spletnih srečanj na temo modularne sinteze s simulatorjem VCV Rack v nedeljo 7. maja!

V okviru Modul@rnic vsak mesec potekajo spletna srečanja Voltaže cvrčijo veselo (VCV) za modularno sintezo s simulatorjem VCV Rack, ki vsebuje preko 1.800 prostodostopnih simulacij Eurorack modulov. Srečanja potekjo na spletu. Vodi jih Ida Hiršenfelder (beepblip). Poučevanje je zamišljeno kot odprt format za medsebojno učenje, pri čemer udeleženke in udeleženci lahko predlagajo teme in vplivajo na potek srečanja.

Vsako srečanje je namenjeno izgradnji enega glasbenega modularnega zvezka (patcha), ki bo med seboj prepletel dva tematska vidika: glasbenega oziroma žanrskega (ritmika, harmonija, polifonika, poliritmika, teksture, granulacija, pad, generativna glasba) in tehničnega oziroma metodološkega (ure ni sekvencerji, granularna sinteza, fazni obrat, gated filter, povezava z akustičnimi inštrumenti in zunanjimi MIDI nadzorniki, zvenka/ring modulacija). Eden od ciljev srečanj je tudi skupno iskanje slovenskih ustreznic za termine iz modularne sinteze, ki trenutno še niso vzpostavljeni.

Umetnica na spodnji spletni strani objavljala vsa gradiva z delavnice vključno s patchi:
https://beepblip.org/voltages-chirping-vehemently-voltaze-cvrcijo-veselo-vcv/

Za več informacij in prijavo pišite na: delavnice@projekt-atol.si

Sodelujoči:

Ida Hiršenfelder

Ida Hiršenfelder (beepblip) je zvočna umetnica in arhivistka. Nastopa pod slišnoglasnim imenom beepblip. Z uporabo analogne elektronike, DIY modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Trenutno je magistrska študentka sonologije na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Splet: https://beepblip.org/

Zvok: https://beepblip.bandcamp.com/

S podporo: